• Luni, 15 iulie, Flacăra Olimpică va reapărea la ora 08:10 la Arena Porte de la Chapelle.
  • Torța olimpică se va bucura apoi de un interludiu vesel pe Butte-aux-Cailles, la ora 15:40.
  • Ştafeta torţei va urca pe Bulevardul Vincent Auriol şi Port de l’Arsenal.

Flacăra Olimpică ajunge duminică la Paris, pentru a 57-a etapă din Franța, scrie Franceinfo. După o călătorie de trei luni de la Olympia din Grecia, Flacăra ajunge la Paris pentru Sărbătoarea Națională, duminică, 14 iulie. Cu douăsprezece zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 , flacăra își va continua ștafeta în jurul celor mai emblematice locuri din Capitală.

De la Champs-Elysées la Place de la République prin Muzeul Luvru, Flacăra va fi adesea însoțită de evenimente artistice și sportive.

Piața Notre-Dame și podul Notre-Dame, 14 iulie, ora 15:50

Flacăra va apărea în Capitală duminică, 14 iulie, la ora 12:50, la sensul giratoriu Champs-Elysées, și va traversa imediat Sena după Petit Palais, trecând consecutiv prin fața Adunării Naționale, Senatului, Panteonului, Sorbonei și Institutul Lumii Arabe. 

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Atâtea locuri de prestigiu care o vor ghida spre Île de la Cité și piața din fața Notre-Dame, unde vor concerta de la ora 15.00; o vei putea urmări în timp ce traversează Sena pe podul Notre-Dame, la ora 15:55, care va fi decorat cu flori artificiale gigantice pentru această ocazie.

În fața Primăriei, 14 iulie ora 23:00

După ce a trecut prin arondismentele 9 și 10 la sfârșitul după-amiezii, ștafeta va trece prin Place Vendôme și Rue de Rivoli pentru a ajunge la Muzeul Luvru și celebra sa piramidă, la ora 20:20. Apoi va trece prin grădina Nelson-Mandela și prin fața centrului Pompidou, pentru a-și încheia plimbarea pe piața din fața primăriei , la ora 23:00.

Înainte de aceasta, de la ora 20:45, Orchestra Națională a Franței, maeștrii și corul Radio France vor oferi un concert clasic în fața Primăriei. Flacăra Olimpică va aprinde ceaunul în jurul orei 23:10, înainte de artificiile de la Turnul Eiffel. Torța va rămâne vizibilă între orele 12:30 și 5:00.

Parvis du Sacré-Cœur din Montmartre, 15 iulie la ora 9 a.m.

Luni, 15 iulie, Flacăra Olimpică va reapărea la ora 8:10 la Arena Porte de la Chapelle, înainte de a urca pe dealul Montmartre pentru a ajunge la piața Sacré-Cœur la ora 9:00, unde 30 de dansatori vor concerta timp de jumătate de oră.

Ștafeta își va continua călătoria spre vest, trecând prin Place Blanche și Place du Général Catroux pentru a ajunge la Arcul de Triumf și Place de l’Etoile la ora 11:00 a.m., înainte de a ajunge la Trocadéro la sfârșitul dimineții.

Cartierul Butte-aux-Cailles, 15 iulie, ora 15:40.

Până atunci, mai puțin vizibilă pe malul stâng al Parisului, flacăra olimpică va petrece acolo cea mai mare parte a după-amiezii pe 15 iulie. După Piața Primăriei din secolul al XV-lea și Place de la Catalogne, va ajunge în Place Denfert-Rochereau la ora 15:15, unde va fi precedată de un concert susținut de La Sirène, fanfara arondismentului al XIV-lea.

Torța olimpică se va bucura apoi de un interludiu vesel pe Butte-aux-Cailles, la ora 15:40, unde petrecerea din cartier va fi în plină desfășurare toată după-amiaza cu un concert susținut de grupul Dora Music, un concurs de petanque, standuri de mâncare și băuturi.

Place de la République, 15 iulie, ora 20:45.

Ştafeta torţei va urca pe Bulevardul Vincent Auriol şi Port de l’Arsenal pentru a ajunge la Place de la Bastille la începutul serii, apoi îşi va termina cursa pe Place de la République.

Cazanul olimpic va fi aprins acolo la ora 20:45, dar de la ora 20:00 va fi organizat un concert major, cu spectacole ale artiștilor de limbă franceză Jain, Ofenbach și Mentissa. Flacăra va reapărea pe 17 iulie în Aisne, înainte de a traversa Ile-de-France în perioada 19-26 iulie, ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Citește și