• Imaginile partajate pe Telegram de serviciul de presă al președintelui rus îi arată pe cei doi lideri zâmbind și dându-și mâna.
  • Președintele Assad a declarat că vizita marchează aniversarea stabilirii relațiilor diplomatice între Moscova și Damasc.
  • Turcia sprijină adversarii liderului sirian în războiul din Siria și încă protejează unii rebeli din nord-vestul țării.

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Bashar al Assad la Moscova, după o vizită surpriză a președintelui sirian care a fost anunțată de Kremlin joi dimineață, scrie Sky News.

Imaginile partajate pe Telegram de serviciul de presă al președintelui rus îi arată pe cei doi lideri zâmbind și dându-și mâna, înainte de a se așeza și de a discuta prin intermediul interpreților respectivi.

„Sunt foarte bucuros să vă văd”, se aude președintele Putin adresându-se oaspetelui său. Referindu-se la Orientul Mijlociu, el adaugă: „Sunt foarte interesat de opinia dumneavoastră cu privire la modul în care evoluează situația în regiune în ansamblu.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Din păcate, există o tendință de escaladare, putem vedea asta. Acest lucru s-a aplicat direct și în Siria”. Rusia a fost un aliat-cheie al președintelui Assad în timpul războiului civil sirian, ajutându-l să recâștige controlul asupra țării în urma unei revolte care a început în 2011.

De ce se află acum la Moscova?

Președintele Assad a declarat că vizita marchează aniversarea stabilirii relațiilor diplomatice între Moscova și Damasc. Dar se pare că este mai mult de atât.

La începutul acestei săptămâni, un ziar turc a relatat că Moscova ar putea acționa ca gazdă și mediator pentru o întâlnire între președintele Assad și președintele turc Recep Tayyip Erdogan în luna august.

Turcia sprijină adversarii liderului sirian în războiul din Siria și încă protejează unii rebeli din nord-vestul țării.

Citește și