• Autoritatea electorală națională l-a proclamat câștigător al scrutinului pe președintele în exercițiu Nicolas Maduro.
  • Gonzalez și liderul opoziției Maria Corina Machado au declarat susținătorilor că au obținut mai mult de 70% din foile de numărătoare de la alegerile contestate.
  • Unii protestatari au aruncat cu pietre și cocktailuri Molotov în poliție.

Manifestanții din Venezuela au intrat în conflict cu poliția, în timp ce mii de persoane au ieșit pe străzi pentru a protesta față de rezultatul alegerilor din țara sud-americană, scrie Sky News.

Autoritatea electorală națională l-a proclamat câștigător al scrutinului pe președintele în exercițiu Nicolas Maduro, acordându-i un al treilea mandat de șase ani.

Dar candidatul opoziției, Edmundo Gonzalez, a declarat că campania sa are dovezile necesare pentru a demonstra că a câștigat alegerile.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Gonzalez și liderul opoziției Maria Corina Machado au declarat susținătorilor că au obținut mai mult de 70% din foile de numărătoare de la alegerile contestate, ceea ce, potrivit lor, arată că Gonzalez l-a învins pe dl Maduro.

„Vă vorbesc cu calmul adevărului”, a spus Gonzalez. „Voința exprimată ieri prin votul dumneavoastră va fi respectată… Avem în mâinile noastre foile de numărătoare care demonstrează victoria noastră.”

Protestatari furioși au fost văzuți pe străzile din Venezuela la scurt timp după ce Consiliul Electoral Național, care este loial partidului de guvernământ al dlui Maduro, l-a declarat oficial câștigător pe dl Maduro cu 51% din voturi, față de 44% pentru dl Gonzalez.

O încăierare a izbucnit în capitala Caracas când zeci de polițiști în echipament antirevoltă au blocat protestele, iar ofițerii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții.

Unii protestatari au aruncat cu pietre și cocteiluri Molotov în poliție.

„O să cadă. Va cădea. Acest guvern va cădea”, au strigat unii protestatari.

Un bărbat a tras un foc de armă în timp ce protestatarii se deplasau prin districtul financiar al capitalei, dar nimeni nu a fost rănit.

Cel puțin două persoane au fost ucise în legătură cu protestele. În orașul Coro, protestatarii au dărâmat o statuie reprezentându-l pe fostul președinte Hugo Chavez, care a fost mentorul dlui Maduro.

Citește și