• Kamala Harris a spus că remarcile lui Trump au fost „acelaşi vechi spectacol” de „dezbinare… şi lipsă de respect”.
  • „Poporul american merită mai mult”, a spus ea la o întâlnire a sororităţii istorice de culoare Sigma Gamma Rho din Houston.
  • „Am fost cel mai bun preşedinte pentru populaţia de culoare de la Abraham Lincoln încoace”, s-a lăudat Trump.

Donald Trump susține că vicepreşedinta şi prezumtiva candidată democrată nu şi-a subliniat moştenirea asiatică-americană până recent, când, a susţinut el, „a devenit o persoană de culoare”, potrivit BBC.

„Nu am ştiut că este de culoare până acum câţiva ani, când s-a întâmplat să devină de culoare şi acum vrea să fie cunoscută ca fiind de culoare. Aşa că nu ştiu, este indiană sau este afro-americană? A fost indiană până la capăt, iar apoi, dintr-o dată, s-a răzgândit şi a devenit o persoană de culoare”, a declarat el la convenţia Asociaţiei Naţionale a Jurnaliştilor de culoare din Chicago.

Reacţia Kamalei Harris

Kamala Harris a spus că remarcile lui Trump au fost „acelaşi vechi spectacol” de „dezbinare… şi lipsă de respect”.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

„Poporul american merită mai mult”, a spus ea la o întâlnire a sororităţii istorice de culoare Sigma Gamma Rho din Houston. „Merităm un lider care să înţeleagă că diferenţele noastre nu ne dezbină – ele sunt o sursă esenţială a forţei noastre”.

Interviul de la convenţia Asociaţiei Naţionale a Jurnaliştilor de Culoare din Chicago a început într-o notă tensionată, când reporterul ABC News Rachel Scott – una dintre cele trei femei de culoare moderatoare – a enumerat o serie de comentarii rasiste făcute de Trump şi a întrebat de ce votanţii de culoare ar trebui să-l susţină, scrie Reuters.

În replică, Trump a numit întrebarea „oribilă”, „ostilă” şi o „ruşine” şi a descris ABC drept o reţea „falsă”.

„Am fost cel mai bun preşedinte pentru populaţia de culoare de la Abraham Lincoln încoace”, s-a lăudat el, stârnind comentarii din partea publicului.

Kamala Harris, care este de origine indiană şi jamaicană, s-a autoidentificat de mult timp ca fiind atât de culoare, cât şi asiatică. Ea este prima persoană de culoare şi prima persoană asiatică americană care ocupă funcţia de vicepreşedinte.

Citește și