• Locuitorii din Stamata, Grammatiko, Amygdaleza, Rodopolis și Mikrochori au fost îndemnați să evacueze deoarece incendiul scăpase de sub control.
  • Presa elenă raportează că multe case au fost incendiate.
  • Potrivit Brigăzii de Pompieri a Greciei, un total de 165 de pompieri se luptă cu incendiul din pădurea Barnabas.

Două incendii mari de pădure au izbucnit duminică după-amiază în apropiere de Atena, în Grecia. Primul incendiu a izbucnit în zona Barnabas (Varnavas), arzând terenuri agricole și zone împădurite. Deoarece poziția inițială a incendiului a fost aproape de așezările urbane, întreaga zonă a fost plasată sub un ordin de evacuare, scrie Greek Reporter.

Mai precis, numărul european de urgență 112 din Grecia a trimis o alertă tuturor locuitorilor și vizitatorilor din Barnabas, îndemnându-i să își evacueze proprietățile și să se îndrepte spre Grammatiko sau Kapandriti.

În plus, mai târziu duminică, locuitorii din Stamata, Grammatiko, Amygdaleza, Rodopolis și Mikrochori au fost, de asemenea, îndemnați să evacueze, deoarece incendiul scăpase de sub control.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Presa elenă raportează că multe case au fost incendiate, însă nu există încă o declarație oficială din partea autorităților elene.

Aceste zone se află în partea de est a regiunii Attica, unitatea regională a zonei metropolitane mai largi a Atenei. Estul regiunii Attica a fost grav afectat de incendii de vegetație în ultimii ani.

Potrivit Brigăzii de Pompieri a Greciei, un total de 165 de pompieri se luptă cu incendiul din pădurea Barnabas. Brigada de pompieri a mobilizat un total de treizeci de vehicule, șapte aeronave și nouă elicoptere.

Citește și