• Alain Delon a avut o carieră prolifică, jucând în aproape 90 de filme, inclusiv titluri celebre precum „La Piscine” și „Le Guépard”.
  • Actorul a fost o figură centrală în cinematografia franceză și internațională, având o influență durabilă asupra industriei filmului.
  • Delon a fost apreciat nu doar pentru rolurile sale, ci și pentru contribuția sa la cultura cinematografică, lăsând în urmă o moștenire semnificativă.

Actorul francez care a jucat în „La Piscine” și „Le Guépard” a murit la vârsta de 88 de ani, au anunțat duminică, 18 august, cei trei copii ai săi, conform RTL.

Puține vedete franceze au lăsat o impresie atât de durabilă. Dar cinematografia franceză își ia acum adio de la una dintre cele mai importante personalități. Alain Delon a murit la vârsta de 88 de ani, au anunțat duminică, 18 august, copiii actorului pentru AFP.

Alain Delon a fost unul dintre cei mai populari actori ai cinematografiei franceze, începându-și cariera în anii 1950, când avea doar 22 de ani. De atunci, actorul a jucat în aproape 90 de lungmetraje apreciate, printre care Plein Soleil, Borsalino, Le Samouraï și La Piscine.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

De asemenea, și-a construit o reputație internațională solidă, jucând în Le Guépard și Rocco et ses frères, ambele ale celebrului regizor italian Luchino Visconti. Talentul său a fost recunoscut în 1985, când a câștigat Césarul pentru cel mai bun actor pentru filmul Notre histoire. În mai 2019, el a primit un Palme d’honneur pentru întreaga sa carieră în cadrul Festivalului de Film de la Cannes. „Este un fel de omagiu postum, dar în timpul vieții mele”, a mărturisit el, emoționat, pe scena de la Palais des Festivals.

Citește și