• Michael Douglas va primi Palme d’Or onorific în cadrul ediției din acest an a Festivalului de Film de la Cannes pentru a-și celebra cariera.
  • Câștigătorul onorific al premiului Palme d’Or de anul trecut a fost Tom Cruise.
  • Festivalul de Film de la Cannes are loc în perioada 16-27 mai.

Michael Douglas se alătură altor laureați din trecut, precum Tom Cruise, Jodie Foster și Agnès Varda, în calitate de laureat al premiului Palme d’Or onorific din acest an, scrie Cryptocoin Press.

Michael Douglas va primi Palme d’Or onorific în cadrul ediției din acest an a Festivalului de Film de la Cannes pentru a-și celebra cariera.

Festivalul îi va aduce un omagiu actorului și îi va înmâna premiul în timpul ceremoniei de deschidere din 16 mai. Ca parte a acestui omagiu, festivalul va proiecta un documentar inedit realizat de Amine Mesta despre Douglas, intitulat Michael Douglas, The Prodigal Son.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Sinopsisul documentarului este următorul: ,,Acest documentar special ne arată cum Michael, actor și producător ca și tatăl său, Kirk, a trebuit să accepte asemănarea dintre ei de-a lungul carierei sale remarcabile pentru a-și afirma diferența. E timpul să înveți cum să devii Michael când te cheamă Douglas” .

Palme d’Or onorific pentru Michael Douglas, la Festivalul de la Cannes

Ultima apariție a actorului din Fatal Attraction la Cannes a fost în 2013, cu ocazia debutului filmului Behind the Candelabra, de Steven Soderbergh, în care a jucat și Matt Damon.

Anul trecut, laureatul Palme d’Or onorific a fost Tom Cruise, care s-a aflat pe Croisette cu ocazia premierei mult mediatizate a filmului Top Gun: Maverick. Printre laureații din trecut se numără și Forest Whitaker, Jodie Foster, Alain Delon, Agnès Varda, Jean-Paul Belmondo și Jane Fonda. Gongul a fost acordat pentru prima dată lui Ingmar Bergman în 1997.

,,Este întotdeauna o gură de aer proaspăt să fii la Cannes, care oferă de mult timp o platformă minunată pentru creatorii îndrăzneți, pentru îndrăznelile artistice și pentru excelența în materie de povestiri” , a declarat Douglas.

,,De la prima mea vizită aici, în 1979, pentru „The China Syndrome” , până la cea mai recentă premieră pentru „Behind the Candelabra”, în 2013, Festivalul mi-a reamintit întotdeauna că magia cinematografiei nu constă doar în ceea ce vedem pe ecran, ci și în capacitatea sa de a avea un impact asupra oamenilor din întreaga lume. După mai bine de 50 de ani de activitate, este o onoare să mă întorc pe Croisette pentru a deschide Festivalul și pentru a îmbrățișa limbajul nostru global comun al filmului. „

Festivalul de Film de la Cannes are loc în perioada 16-27 mai.