• Anxietate financiară apare atunci când oamenii se gândesc obsesiv la banii din cont din teama de a nu-i pierde sau din dorința de a-i înmulți.
  • În România, 11,8% din cazurile de infarct pot fi atribuite stresului generalizat cauzat de gestionarea banilor.
  • Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale, spune că banii sunt o unitate de măsură prin care ne evaluăm succesul personal și profesional.

În România, 11,8% din cazurile de infarct pot fi atribuite stresului generalizat cauzat de gestionarea banilor. Anxietate financiară apare atunci când oamenii se gândesc obsesiv la banii din cont din teama de a nu-i pierde sau din dorința de a-i înmulți.

Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale, spune că banii sunt o unitate de măsură prin care ne evaluăm succesul personal și profesional. „Banii sunt un criteriu social prin care suntem comparați cu ceilalți. Mai sunt două lucruri importante pentru noi: sănătatea și relațiile personale. Ambele depind, în mare măsură, de bani”, spune Adrian Mitroi.

Cum poți reduce anxietatea financiară

„În primul rând, informează-te, fii la curent cu situația ta financiară. Nu te mai compara cu alții. Acesta este sfatul numărul unu în finanțele comportamentale. Compară-te cu tine însuți, cu ceea ce erai ieri. Vezi cât de mult ai progresat și continuă să crești câte puțin în fiecare zi. Acesta este drumul spre un prezent mai echilibrat. În finanțele comportamentale îi spunem «starea financiară sănătoasă».”

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Citește și