TVA este taxa cel mai uşor de colectat, astfel că PNL ar pregăti majorarea acestei taxe, care ar putea fi aplicată rapid şi cu efect imediat, îi acuză social-democraţii pe liberali, spunând că acesta este motivul pentru care legea bugetului de stat nu a fost încă supusă dezbaterii şi adoptării.

„Conform economiştilor uneia dintre cele mai mari bănci din România, pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul ar merge mai degrabă pe #majorareaTVA, pentru că măsura s-ar putea aplica rapid şi ar avea un efect imediat, întrucât TVA e cel mai uşor de colectat”, spun social-democraţii, pe Facebook.

Potrivit legii, cel mai târziu la 15 octombrie Legea bugetului de stat pe anul viitor trebuie supusă dezbaterii şi adoptării Parlamentului.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

PSD acuză că PNL amână proiectul legii bugetului până după alegeri pentru a nu se vedea ce se întâmplă dacă PNL ar rămâne la guvernare.

„Majorarea TVA s-ar vedea însă în proiectul de #Buget. De aceea PNL nu respectă Legea nr. 500/2002 şi nu prezintă bugetul pe anul următor înainte de #alegeri! Pentru ca românii să nu vadă ce îi aşteaptă dacă PNL rămâne la guvernare”, mai scriu social-democraţii.