• Apple a utilizat prima dată ecrane OLED pentru modelul iPhone X, dezvăluit în 2017.
  • Producătorii de televizoare şi smartphone-uri adoptă ecrane OLED în locul LCD.
  • Trecerea Apple la ecranele OLED ar exclude firmele japoneze Sharp şi Japan Display din afacerile cu telefoane ale grupului american.

Apple va folosi ecrane OLED pentru toate modelele de iPhone vândute din 2025, îndepărtându-se complet de ecranele cu cristale lichide (LCD), a informat marţi ziarul japonez Nikkei, citând surse, potrivit Reuters.

Apple a utilizat prima dată ecrane OLED pentru modelul iPhone X, dezvăluit în 2017, şi între timp a trecut la ecrane de tip OLED pentru telefoanele iPhone din segmentul premium.

Producătorii de televizoare şi smartphone-uri adoptă ecrane OLED în locul LCD pentru capacitatea de a oferi culori mai vii şi contrast mai clar, ideal pentru videoclipuri de înaltă definiţie.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Trecerea Apple la ecranele OLED ar exclude firmele japoneze Sharp şi Japan Display din afacerile cu telefoane ale grupului american. În urmă cu un deceniu, Sharp şi Japan Display erau responsabile împreună pentru 70% din display-urile de tip LCD folosite de Apple, dar recent au furnizat ecrane de tip LCD numai pentru modelul iPhone SE şi, mai important, nu produc ecrane OLED pentru smartphone-uri în regim de masă.

Citește și