• O politiciană din Elveția a folosit o icoană drept țintă la tir.
  • Sanija Ameti e fosta șefă a filialei din Zurich a Partidului Verde Liberal.
  • Elvețianca de origine bosniacă solicită acum protecția poliției.
  • Ameti a fost dată afară din partid și de la agenția de PR la care lucra.

N-are niciun Dumnezeu. O politiciană din Elveția îi ia la țintă pe Iisus și Fecioara Maria. S-a întâmpat într-o sală de tir, unde, în loc de țintă, a folosit fotografia unei icoane de Tommaso del Mazzo. Elvețianca născută în Bosnia, de religie musulmană, se roagă acum la Allah să scape, dar și la poliție să o protejeze.

Sanija Ameti, șefa filialei din Zurich a Partidului Verde Liberal a primit amenințări cu moartea, inclusiv de la români, scrie Blick. „N-aveam altceva la îndemână și nici n-am fost atentă ce imagine era. Am tras de la distanță”, se apără ea. N-a contat prea mult pentru partid și pentru agenția de PR la care lucra. Au dat-o afară.

Politicianul GLP Sanija Ameti a provocat indignare cu exercițiul de tragere din weekend. În loc de o țintă, ea și-a pus ochii pe o imagine din catalogul de artă al casei de licitații Koller, care o înfățișează pe Maria cu pruncul Isus.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Acțiunea cu pistolul aer comprimat ar putea avea și consecințe juridice: Partidul SVP a depus o plângere penală pentru încălcarea libertății de credință și de cult, așa cum a anunțat partidul luni dimineață.

Dar de ce trebuie să se teamă Ameti de fapt? În dreptul penal elvețian, așa-numita perturbare a libertății de credință și de cult este considerată o infracțiune. Oricine profanează în mod public și josnic obiecte de cult religios trebuie să se aștepte la o amendă.

Citește și