- GEYC a solicitat instalarea a 10 fântâni de apă potabilă în Henri Coandă.
- În iulie 2024, GEYC a lansat scrisoarea deschisă „Sete de soluții”.
- Scrisoare deschisă: Vrem apă potabilă gratuită la Aeroportul din București.
Încă un clasament în care România e prima – de la coadă! Bucureștiul e codaș printre capitalele europene care nu dispune de apă potabilă gratuită la aeroportul principal.
Advertisment
La inițiativa ONG-ului de tineret din România – Group of the European Youth for Change, peste 50 de organizații cer Aeroportului Henri Coandă să instaleze de urgență fântâni cu apă potabilă. În prezent, Henri Coandă din București nu oferă acces gratuit la apă potabilă pentru călători pentru că nu e racordat la rețeaua de apă a orașului Otopeni.
În anul 2023, peste 14 milioane de pasageri au trecut prin aeroport, iar dacă jumătate dintre aceștia și-ar fi cumpărat cel puțin o sticlă de plastic cu apă, asta ar însemna 7 milioane de sticle risipite. Doar într-un an.
Recomandări
În iulie 2024, ONG-ul a venit cu o scrisoare deschisă „Sete de soluții” adresată: Directorului Aeroportului Henri Coandă, Ministrului Transportului și Infrastructurii, Ministrului Mediului și ministrului Sănătății.
Conform recomandării ACI Europe (organizație din care face parte și aeroportul „Henri Coandă”), 01/15 din 23.06.2015, aeroporturilor membre li se recomandă să pună la dispoziția pasagerilor fântâni de apă potabilă gratuită sau sticle contra cost la un preț de maxim 1 EUR/sticla de 0.5L (la aeroportul București, costul este momentan de circa 10 RON).
Citește și
- Infidelitatea partenerului crește riscul de a face boli de inimă, diabet sau migrene. Ce alte efecte negative poate să aibă
- Au apărut ofertele early booking în Poiana Brașov de Crăciun și Revelion. Cât plătești pentru o vacanță de trei zile
- Coreea de Nord lansează mai multe rachete balistice după ce Kim Jong Un a promis că va consolida pregătirea pentru război
Partenerii noștri