• Blinken spune că SUA poate renunța la restricțiile pentru atacuri cu rachete cu rază lungă.
  • Rachetele Storm Shadow au o rază de acțiune de 560 de kilometri.
  • Vineri au loc discuții decisive la Washington, Biden ia decizia.
  • Peskov și Lavrov spun că Rusia va reacționa dur dacă SUA dă acordul.
  • Marea Britanie și-a dat acordul pentru folosirea Storm Shadow.
  • Serviciul de informații din Ucraina anunță doborârea unui avion.
  • Avionul SU-30, care costă 50mil de dolari, survola Marea Neagră.
  • Zelenski acuză Rusia că a lovit o navă care transporta hrană spre Istanbul.

Războiul din Ucraina poate intra cât de curând într-o nouă fază. Asta dacă iese Trump președinte. Așa cum a dat de înțeles la dezbaterea TV contra Kamalei Harris, Trump are un plan. Omul pe care Trump îl vrea vicepresedinte al Americii, J.D. Vance, l-a dezvăluit. Sunt două condiții, ambele cu greutate: înghețarea actualei linii a frontului. Cu care niciuna dintre părți nu este de acord în acest moment. Și a doua: fără Ucraina în NATO. Lucru pe care Putin și-l dorește foarte mult. Până să devină Trump președinte …Lungimea contează .. când vine vorba despre rachete. Portavocile lui Putin, Peskov și Lavrov, amenință cu represalii, dacă Occidentul îi va permite Ucrainei să lovească adânc pe teritoriul Rusiei.

Ajuns la Kiev, Anthony Blinken spune că restricțiile impuse de americani sunt aproape să fie ridicate. Este vorba despre folosirea rachetelor Storm Shadow, cu o rază de 560 de kilometri. Momentan, Blinken doar a discutat cu Zelenski pe această temă. Decizia finală este la Biden, după negocierile care vor avea loc mâine la Washington. Însă Marea Britanie deja și-a dat acordul în favoarea folosirii acestor rachete.
Azi Blinken s-a văzut si cu Ministrul de Externe al Poloniei care insistă și el ca Ucraină să poate lovi mai puternic Rusia.

Între timp, continuă focurile deasupra Mării Negre. Serviciul de informații al armatei ucrainene a anunțat că a fost doborât un avion rusesc SU-30 care survola Marea Neagră. Costul acestei aeronave: 50 de milioane de dolari. Astăzi, Zelenski a acuzat printr-o postare pe Twitter că o navă de marfă care se transporta hrană pentru Africa și Orientul Mijlociu a fost lovită de rachete rusești. În momentul atacului, nava se afla la 50km de Insula Șerpilor, în zona economică exclusivă a României. În ciuda atacului, nava a putut să-și continue drumul către Istanbul.

Recomandări

IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE

Citește și