• Luna plină a recoltei, programată pentru miercuri, 18 septembrie, va fi cu atât mai fascinantă cu cât va fi o Super Lună.
  • Luna se va afla în cel mai apropiat punct de Pământ.
  • Este, de asemenea, a doua dintre cele patru superluni din acest an.

În noaptea de 17 spre 18 septembrie 2024, un spectacol rar va lumina cerul: Luna plină a recoltei, combinată cu o eclipsă parțială. Vizibilă în Franța de la ora 2.41, această Super Lună va culmina la ora 4.34, un spectacol care nu trebuie ratat dacă aveți binoclul la îndemână.

Luna plină a recoltei este luna plină cea mai apropiată de echinocțiul de toamnă. În 2024, aceasta va avea loc în noaptea de 17 spre 18 septembrie, cu apogeul la ora 4.34 (ora Parisului). Numele se referă la perioada în care fermierii foloseau lumina acestei luni pline pentru a-și prelungi recoltele după apusul soarelui.

Este, de asemenea, a doua dintre cele patru superluni din acest an, ceea ce înseamnă că satelitul nostru natural va părea puțin mai mare și mai strălucitor decât de obicei. Acest lucru se datorează faptului că orbita lunară a Lunii în jurul Pământului este ușor eliptică. Când Luna atinge punctul cel mai apropiat de Pământ în fiecare lună, cunoscut sub numele de perigeu, în timpul unei luni pline, pare mai mare pe cerul Pământului. 

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Luna plină a recoltei din septembrie își trage numele de la strălucirea sa, care le permitea fermierilor să lucreze până târziu în noapte, adunând recoltele precum legume rădăcinoase, fasole și cereale sub privirea ei atentă. În agricultură, practicile contemporane îmbrățișează folosirea iluminatului artificial, un lux care nu era disponibil strămoșilor noștri din vremurile de odinioară.

Citește și