• La Pure Baby Spa din Oradea bebelușii au parte de hidroterapie, masaj și gimnastică.
  • Fiecare sesiune este concepută ca să sprijine abilitățile motorii și autonomia celor mici.
  • SPA-ul creează un mediu de liniște și armonie, unde părinții se simt sprijiniți.

Cine a zis că doar adulții se relaxează la SPA și fac yoga? Raluca Onuc a deschis primul centru Wellness Spa pentru bebeluși din România și îți demonstrează ca nu este așa.

Bebelușii au nevoie de relaxare și mișcare la fel ca tine. Cei mici au parte de hidroterapie, masaj și gimnastică, menite să sprijine dezvoltarea sănătoasă în primul an de viață.

Ce te-a inspirat să creezi acest centru SPA și cum a influențat experiența ta de mamă acest proiect?

„Bineînțeles că toată inspirația a venit de la proprii mei copii din momentul în care am devenit mamă. A fost un moment în care am simțit foarte mult nevoia de a învăța și de a înțelege care sunt principalele nevoi ale bebelușilor în primii ani de viață și ce trebuie să facem noi ca părinți pentru a-i ajuta pe bebeluși să devină niște adulți echilibrați, care să devină niște adulți puternici, curajoși, care să aibă succes profesional, educațional și așa mai departe.

Recomandări

ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL

Și am înțeles, evident învățând și făcând multe cursuri, că cea mai mare nevoie a copilor noștri este conectarea și totul pornește din copilărie de la o bază solidă pe care o au bebelușii și anume atașamentul sigur. 

Bebelușii au nevoie să primească siguranță din familie și de aici practic pornesc toate lucrurile. Așa că mi-am dorit să vin cu un pic de conștientizare că bebelușii sunt viitorul, ei sunt viitorii lideri, creativi, viitoare generații, inovatorii și așa mai departe și acest viitor este în mâinile noastre.

Ceea ce noi vrem să și ceea ce cuprinde practic conceptul de spa pentru bebeluși este de a oferi bebelușilor un start bun în viață, activități care să fie cu adevărat benefice pentru ei și de a veni cu această conștientizare de cât de valoroasă este de fapt conectarea cu bebelușul”, a declarat Raluca Onuc, fondatorul centrului Pure Baby Spa.

Care sunt cele mai importante beneficii pe care le observi la bebeluși după participarea la sesiunile de hidroterapie și masaj?

„Bebelușii au nevoie să se miște pentru că de foarte multe ori, din foarte, foarte multă iubire pentru copilașii noștri, cumpărăm tot felul de lucruri, cumpărăm balansoare, cărucioare, leagăne și așa mai departe și bebelușii ajung să stea foarte mult într-o singură poziție.

Și atunci asta vine la pachet cu foarte multe dezavantaje. Bebelușul se mișcă foarte puțin, nu reușește să-și coordoneze mâinile, nu reușește să bifeze anumite etape de dezvoltare, nu reușește să se rostogălească și așa mai departe. 

Așa că ceea ce facem noi, practic, prin masaj și prin gimnastică este să stimulăm sistemul proprioceptiv al bebelușului. Asta ar fi unul dintre avantaje, ceea ce va ajuta pe bebeluș să se miște mult mai ușor, să-și coordoneze mult mai bine brațele, să reușească să bifeze etapele de dezvoltare la momentul potrivit”, a declarat Raluca Onuc, fondatorul centrului Pure Baby Spa.

Citește și