- Yoga este cel mai bun mod de a-ți câștiga mobilitatea și flexibilitatea.
- Flexibilitatea indică, într-un mod indirect, o sănătate corporală crescută.
- Hella: „Yoga îmbunătățește sănătatea fizică și mentală, dar și cultivă starea de conștiență superioară”.
- Hella: „Yoga reduce stresul, echilibrează sistemul energetic și îmbunătățește somnul„.
Flexibilitatea oferă longevitate! Noile studii arată că un corp lucrat înspre flexibilitate este predispus la un trai mai lung.
Advertisment
Deși nu se poate dovedi că inflexibilitatea este o cauză a mortalității, aceasta indică cu siguranță sedentarism, boli cornice, inflamare și durere, dar și probleme la nivel psihosocial. O soluție eficientă înspre câștigarea flexibilității și, implicit, recâștigarea echibrului corporal, este YOGA.
Cum te ajută yoga să trăiești mai mult?
„Yoga este o practică amplă care ajută întreaga structură corporală. Flexibilitatea înseamnă mișcarea ușoară a corpului. Când vorbim despre longevitate, ne gândim la un corp care este suplu și se poate mișca ușor. Nu este rigid și nu există probleme articulare. Așadar, flexibilitatea și mobilitatea sunt părțile pe care yoga, atunci când practicăm asane, o aduc în corp. Cu cât ești mai flexibil știm foarte bine că poți să te miști și să te deplasezi oriunde.
Recomandări
Desigur, această flexibilitate se întinde și la nivel psihoemoțional” spune Hella Merkaba, instructor în Hridaya Hatha și Tantra Yoga, pentru Aleph News.
Care este modul în care te reechilibrează practicile de Yoga?
„Pe lângă mișcarea fizică pe care o facem în yoga și anume asanele, introducem și practicile de pranayama, de respirație. Acolo unde mintea se calmează. Știm că avem acele vârtejuri mentale în care noi ne gândim adesea la lucruri din trecut sau poate chiar din viitor și ne este foarte greu să rămânem angajați în prezent.
Practicile de respirație aduc atenția foarte aproape de corp și de aerul care ajunge în plămâni și oxigenează la nivel celular toate organele. De acolo și această denumire a reîntineririi prin practica yoga. Desigur că nu vorbim de o întinerire a organelor efective, cea clasică pe care o cunoaștem la nivel fizic, ci de o întinerire celulară unde oxigenul este astfel transportat prin plămâni mai ușor în celule și acolo cele care sunt degradate se regenerează și cele care sunt moarte sunt înlocuite cu altele proaspete”
Cât de des ar trebui să facem această activitate pentru o minte sănătoasă?
„Depinde de fiecare cum își dorește și ce își dorește să aducă mai mult în viața lui. Recomandarea pentru începător este de două ori pe săptămână și de acolo, pentru cine își dorește mai mult, desigur, mai des” a declarat Hella Merkaba, instructor în Hridaya Hatha și Tantra Yoga, pentru Aleph News.
Citește și
- UE se confruntă cu o lipsă majoră a cadrelor didactice. Profesor: „În România, pentru anumite specialități, există lipsa profesorului calificat”
- Un set nou de „pearly whites” te poate duce la 35.000 de euro. Laurențiu Dorobanțu: „Au apărut tehnologii foarte noi, cum ar fi laserul dental”
- Cele mai dăunătoare alimente sunt cele procesate. Medic nutriționist: „Pentru a înlocui alimentele trebuie să avem mici gustări săntoase”