• Pasagerii zborurilor din Republica Islamică Iran Airlines pe ruta de la Teheran la Beirut sunt rugați să nu transporte încărcătoare și dispozitive wireless.
  • Mai mulți oficiali Hezbollah au fost uciși în raidul israelian din suburbia Beirutului, printre care și ținta comunicată inițial, Ibrahim Akil.

UPDATE ORA 03:00 – Hamas condamnă uciderea unui înalt comandant Hezbollah

Hamas a denunțat loviturile aeriene israeliene care l-au ucis pe Ibrahim Aqil, comandantul Hezbollah, împreună cu alte 13 persoane în capitala libaneză Beirut.

Grupul armat palestinian a descris asasinatul drept o „crimă” și o „nebunie pentru care Israelul va plăti prețul”.

Hezbollah a început să lanseze rachete și drone în nordul Israelului la 8 octombrie 2023, în sprijinul aliatului său Hamas din Gaza, după ce Israelul și-a lansat campania de bombardamente mortale în urma atacului asupra sudului Israelului.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA

UPDATE ORA 02:00 – Israelul a depășit „linia roșie” în atacul cu pager care l-a rănit pe ambasadorul iranian în Liban, afirmă emisarul la ONU

Amir Saeed Iravani, emisarul iranian la Națiunile Unite, a declarat vineri că Israelul a depășit o „linie roșie” prin țintirea ambasadorului iranian în Liban.

Mojtaba Amani, ambasadorul Iranului în Liban, s-a numărat printre persoanele rănite la Beirut în urma valului de explozii mortale ale pagerului de marți, împreună cu doi angajați ai ambasadei, potrivit presei de stat iraniene.

Amani a suferit o rană superficială și a primit îngrijiri medicale, a declarat agenția de presă de stat iraniană IRNA, citând-o pe soția ambasadorului.

Vorbind vineri în cadrul Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, Iravani a acuzat, de asemenea, Statele Unite și aliații lor, în special Regatul Unit, că au creat un „mediu de impunitate” pentru Israel.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Companiile aeriene din Republica Islamică Iran: „Pasagerii zborurilor din Republica Islamică Iran Airlines pe ruta de la Teheran la Beirut și invers ar trebui să se abțină de la a transporta încărcătoare și dispozitive wireless în timpul zborului.”

Cadavrul înaltului oficial Hezbollah care a fost ucis în Dahiya Ibrahim Akil a fost identificat, iar familia sa a primit o notificare oficială.

Citește și