• Mihail Mișhustin a aprobat lista țărilor care impun atitudini distructive.
  • Lista include 47 de țări și teritorii.
  • Lista include Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Germania, Franța, Japonia și alte state.

Premierul rus Mihail Mișhustin a aprobat lista țărilor care impun atitudini distructive care contrazic valorile spirituale și morale rusești. Documentul corespunzător a fost publicat, scrie TASS.

Lista include 47 de țări și teritorii care „au politici care impun atitudini ideologice neoliberale distructive care contrazic valorile spirituale și morale tradiționale rusești”.

Lista include Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Germania, Franța, Japonia și alte state.

Recomandări

CE CREDE BEZOS DESPRE CATTEA LUI LAUREN?
DEF-UL MAI DEVREME
CINE DEȚINE MONOPOLUL PE A.I.?
BUTLER ȘI HOLLAND FAC ECHIPĂ
VIN INUNDAȚIILE?
CREȘTE NR. MIGRANȚILOR

Țările UE care nu sunt incluse în listă sunt Slovacia și Ungaria, iar țările NATO care nu sunt adăugate pe listă includ Turcia.

Potrivit unei surse TASS familiarizate cu întocmirea documentului, lista a fost aprobată în conformitate cu decretul prezidențial privind acordarea de sprijin umanitar străinilor care împărtășesc valorile spirituale și morale tradiționale.

Ordinul intră în vigoare în ziua publicării sale oficiale.

Rusia are și alte liste de state neprietenoase pentru utilizarea contramăsurilor diplomatice și economice. Prima listă a fost aprobată în primăvara lui 2021 și includea doar două țări – Statele Unite și Republica Cehă. Pentru acestea au fost introduse restricții privind activitatea misiunilor diplomatice.

A doua listă a fost aprobată în martie 2022 și a fost actualizată în iulie și octombrie ale aceluiași an. Tranzacțiile cu statele incluse în această listă trebuie să fie executate în mod special. În prezent, această listă include 46 de țări și teritorii: toate statele membre UE, precum și Ucraina, Muntenegru, Elveția, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Regatul Unit, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, Japonia, Coreea de Sud , Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan (considerat teritoriu al Chinei, dar din 1949 guvernat de propria administrație).

Citește și