• BPN al PSD a votat în unanimitate ca să nu susțină legea care îi permite lui Iohannis să candideze la alegerile parlamentare.
  • La polus opus, PNL cere BEC să spună dacă este nevoie de modificarea legii pt. ca Iohannis să poată candida la parlamentare.
  • Amendamentul are șanse mici să treacă fără votul PSD.

PSD a decis, cu unanimitate de voturi, să se opună amendamentului ce i-ar permite Președintelui României să candideze la alegerile parlamentare ca independent, pe listele unui partid.

PSD spune nu. Amendamentul nu trece fără votul social democraților, ce se întâmplă?

Proiectul de lege care astăzi trebuia să fie pus pe Ordinea de Zi a Biroului Permanent este pe „hold”. Având în vedere discuția dintre Ciucă și Ciolacu, PSD nu este încântat din punct de vedere electoral, adică nu le aduce foarte multe beneficii. Există o întreagă dispută juridică pe această prevedere de modificare a legii. Unii juriști susțin că prevederea nu ar trebui să existe și că Președintele poate candida oricum. Alți juriști susțin că prevederea trebuie să existe. Președintele României trebuie să aibă o listă de semnături separată de cea a candidaturilor, dacă el vrea să candideze independent. Pentru că există această dispută juridică, liberalii au cerut o opinie de la BEC care să vadă dacă modificarea trebuie să existe sau nu. PSD a decis că nu se implică. Rămâne de văzut dacă BEC va emite o opinie în privința acestei dispute sau va devia problema spre Curtea Constituțională.

Recomandări

NU ÎȘI CERE SCUZE
MUSK LANSEAZĂ 5 MISIUNI
CURSA PENTRU INTERVIU
BEC AMÂNĂ DECIZIA
CE FILME VEZI?
ROUTH A LĂSAT BILETE

Citește și