• RRR va fi redus inițial cu o jumătate de punct procentual, într-o mișcare care se așteaptă să elibereze aproximativ 1 trilion de yuani.
  • O altă reducere ar putea fi efectuată mai târziu în cursul anului.
  • Pan Gongsheng a declarat că banca centrală va reduce cantitatea de numerar pe care băncile trebuie să o păstreze în rezervă.

Banca centrală a Chinei a prezentat un pachet major de măsuri menite să revigoreze economia în declin a țării. Guvernatorul Băncii Populare a Chinei (PBOC), Pan Gongsheng, a anunțat că intenționează să reducă costurile de împrumut și să permită băncilor să își crească creditarea, anunță BBC.

Măsura vine după ce, în ultimele luni, o serie de date dezamăgitoare au sporit așteptările ca a doua cea mai mare economie a lumii să nu își atingă obiectivul de creștere de 5% în acest an.

Piețele bursiere din Asia au crescut după anunțul lui Pan. Luând cuvântul în cadrul unei conferințe de presă rare, alături de oficiali de la alte două autorități de reglementare financiară, Pan a declarat că banca centrală va reduce cantitatea de numerar pe care băncile trebuie să o păstreze în rezervă – cunoscută sub denumirea de ratele rezervelor minime obligatorii (RRR).

Recomandări

LICITAȚIE PENTRU FRIENDS
TRUMP IRONIZAT
DECA ADUCE SĂNĂTATEA ÎN ȘCOLI
CUM SE MENȚINE THOR SEXY?
ZELE DISCUTĂ CU UK
COPIII VOR PRIETENI

RRR va fi redus inițial cu o jumătate de punct procentual, într-o mișcare care se așteaptă să elibereze aproximativ 142 miliarde de dolari. Pan a adăugat că o altă reducere ar putea fi efectuată mai târziu în cursul anului.

Alte măsuri menite să stimuleze piața imobiliară din China, afectată de criză, includ reducerea ratelor dobânzilor pentru creditele ipotecare existente și scăderea la 15% a avansului minim pentru toate tipurile de locuințe.

Citește și