• Elveția este pe cale să fie copleșită de vârful pandemiei și începe să ia măsuri
  • Elveţia a avut 6.592 de infectări și 10 decese numai vineri, cu un raport de 494,9 de cazuri la 100.000 de locuitori
  • Țara ar putea să nu mai trateze bătrânii care au Covid, arată un document oficial

Elveţia este pe cale să fie copleşită de vârful pandemiei. A înregistrat peste 6.500 de infectări şi 10 decese doar vineri, cu un raport de 494,9 de cazuri la 100.000 de locuitori, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât în Italia și în Austria și de cinci ori mai mult față de Germania.

Elveția ar putea să nu mai trateze bătrânii care au COVID conform unui document oficial întocmit de Academia Elveţiană de Ştiinţe Medicale şi de Societatea Elveţiană de Medicină Intensivă, care este în vigoare din 20 martie, deşi nu a fost încă adoptat oficial. 

„Triajul tratamentelor de terapie intensivă în caz de lipsă de resurse“, este titlul documentului care arată: „La nivelul B, în caz de indisponibilitate a paturilor la terapie intensivă nu ar trebui făcută nicio resuscitare cardiopulmonară“.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Decizia medicilor va fi decisivă şi se va lua în funcţie de numărul de paturi din spitale. Lunea trecută, potrivit celor mai recente date disponibile, în Elveţia erau 22.301 de paturi, dintre care 6.353 încă libere. Cu 586 de pacienţi internaţi pentru COVID-19, dintre care 97 la Terapie Intensivă şi 29 intubaţi. Dar evoluţia virusului este rapidă.

Deciziile pe care medicii elveţieni le-ar putea lua în scurt timp sunt aceleaşi cu care s-au confruntat medicii din Bergamo în martie, copleşiţi de primul val al pandemiei.

În document sunt specificate tipurile de pacienți destinați să nu fie internați în secția de terapie intensivă: „Vârsta de peste 85 de ani. Vârsta de peste 75 de ani însoțită de cel puțin unul dintre următoarele criterii: ciroză hepatică, insuficiență renală cronică în stadiul III, insuficiență cardiacă de clasa NYHA mai mare de 1 și supraviețuire estimată la mai puțin de 24 de luni“.