• Jumătate dintre europeni au laterne pentru situații de urgență.
  • 20% dintre europeni au radio cu baterii pentru urgențe.
  • 1 din 5 europeni are pregatită apă în caz că rămân izolați.

Bine că Ashley a trecut în liniște, pentru că în caz de dezastru natural, europenii se apară cu… laterne și lumânări. Adică jumătate dintre europeni stau bine doar la capitolul lumină în caz de urgență. Dar cu restul ce facem? Un sondaj Eurobarometru arata că 2 din 10 europeni au un radio cu baterii, unul din cinci are și apă pregătită pentru urgențe și doar 3 din 10 au și provizii de mâncare. Stăm puțin mai bine la capitolul medicante, 36% dintre europeni au acasă o „farmacie de urgență”.

Nepregătiți, nepregătiți, dar frică ne e. Europenii din 17 state UE se tem mai mult de furtunile extreme decât de incendiile de vegetație sau de atacurile cibernetice. România e și ea pe listă cu 40% dintre români care spun că stau cu frica furtunilor extreme. Grecia, Malta, Slovenia și Ungaria sunt țările în care oamenii se tem cel mai mult de furtuni.

În timp ce românii stau cu ochii pe prognozele meteo, politicienii de la noi se arată viteji după furtuna care nu a mai fost să fie. După Ashley, europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, a tras concluzia că nici măcar uraganele nu mai sunt ce au fost.

Recomandări

CE FACI TOAMNA
RUTTE PREIA NATO
BNR ÎȘI ALEGE CONDUCEREA
PUTIN RECRUTEAZĂ
ȘTII DE VREME?
UNDE ÎȚI BEI CAFEAUA?

Sorin Grindeanu e sigur că statul i-a ținut pe români departe de dezastru. Ministrul Trasponturilor a spus că „prevenția a fost bună de data aceasta”.

Citește și