• Ministrul israelian de externe Israel Katz a anunțat că a decis să îl declare „persona non grata” pe Antonio Guterres.
  • „Orice persoană care nu poate condamna fără echivoc atacul mârșav asupra Israelului nu merită să pășească pe pământ israelian”, a transmis Katz.
  • Decizia a adâncit și mai mult ruptura dintre Israel și Organizația Națiunilor Unite.

Ministrul israelian de externe Israel Katz a anunțat că a decis să îl declare „persona non grata” pe Antonio Guterres, secretarul general al ONU și să îi interzică să intre în Israel, anunță Haaretz.

Katz a afirmat că a luat decizia ca urmare a comentariilor făcute de secretarul general al ONU după ce Iranul și-a lansat atacul asupra teritoriului israelian marți seara.

„Orice persoană care nu poate condamna fără echivoc atacul mârșav asupra Israelului nu merită să pășească pe pământ israelian”, a transmis Katz.

Recomandări

IARNĂ RECE ÎN EUROPA
NINTENDO ARE MUZEU
CUM ÎȚI GĂSEȘTI DRAGOSTEA
KELEMEN CANDIDEAZĂ
BOCELLI E DIRIJAT DE YUMI
PAPA CERE RUGĂCIUNE

„Acesta este un Secretar-General care încă nu a denunțat masacrul și atrocitățile sexuale comise de criminalii Hamas și nici nu a condus niciun efort de a-i declara o organizație teroristă. Un Secretar-General care acordă sprijin teroriștilor, violatorilor și criminalilor de la Hamas, Hezbollah, Houthi, și acum Iran – fanionul terorismului global – va fi amintit ca o pată pe istoria ONU”.

Israelul va continua să își apere cetățenii și să își mențină demnitatea națională, cu sau fără Antonio Guterres”, a conchis ministrul de externe al Israelului într-un mesaj publicat pe rețeaua „X”.

Decizia a adâncit și mai mult ruptura dintre Israel și Organizația Națiunilor Unite.

Citește și