• Biden a declarat reporterilor că vor fi impuse mai multe sancțiuni Iranului.
  • Președintele a petrecut cea mai mare parte a zilei de marți în Situation Room, centrul de comandă înghesuit, cu lambriuri de lemn, din subsolul Aripei de Vest.
  • Biden a ordonat ca armata americană să ajute Israelul să se apere de Iran.

Joe Biden a declarat miercuri că nu sprijină un atac asupra siturilor nucleare iraniene în urma unor lovituri asupra Israelului. De asemenea, Biden a declarat reporterilor că vor fi impuse mai multe sancțiuni Iranului, scrie Haaretz.

Astăzi, președintele Biden a participat la o convorbire telefonică cu G7 pentru a discuta despre atacul inacceptabil al Iranului împotriva Israelului și pentru a coordona un răspuns la acest atac, inclusiv noi sancțiuni. Președintele Biden și G7 au condamnat fără echivoc atacul Iranului împotriva Israelului. Președintele Biden a exprimat solidaritatea și sprijinul deplin al Statelor Unite față de Israel și poporul său și a reafirmat angajamentul ferm al Statelor Unite față de securitatea Israelului

Președintele Biden, într-un apel cu liderii G7, a condamnat atacul iranian asupra Israelului. Biden și-a exprimat, în contact cu liderii G7, sprijinul Statelor Unite pentru Israel și solidaritatea cu acesta.

Recomandări

BORIS DĂ CĂRȚILE PE FAȚĂ
BIDEN VREA PACE
IARNĂ RECE ÎN EUROPA
ONU CONDAMNĂ ATACURILE
TE LASĂ CU TELEFONUL?
NINTENDO ARE MUZEU

Președintele a petrecut cea mai mare parte a zilei de marți în Situation Room, centrul de comandă înghesuit, cu lambriuri de lemn, din subsolul Aripei de Vest, în timp ce serviciile de informații americane anunțau că Iranul se pregătește să lanseze un atac cu rachete asupra Israelului ca represalii pentru moartea lui Hassan Nasrallah, secretarul general al Hezbollah.

Citește și