• Un Chevrolet C10 din 1965, modificat va fi licitat la evenimentul Barrett-Jackson Scottsdale.
  • Modelul este personalizat cu tehnologie de ultimă generație, dar păstrează designul clasic al anilor ’60.
  • Mașina, supranumită „Slayer”, este echipată cu un motor V8 de 6,2 litri și ar putea fi vândută pentru 1 milion de dolari.

O creație personalizată de Doug și Brad DeBerti, tatăl și fiul din spatele DeBerti Design au creat Chevrolet C10 6×6 1965 de 900 CP, cunoscut sub numele de „C10 Slayer”. Acum, duo-ul DeBerti din Carolina de Nord a decis să-și vândă mașina, conform Robb Report.

C10 Slayer va fi unul dintre capetele de afiș la licitația de toamnă Barrett-Jackson Scottsdale de luna viitoare din Arizona, care se va desfășura între 10 și 13 octombrie. Terminat în 2021, tocmai la timp pentru expoziția din acel an din Las Vegas, mașina a fost proiectată pentru a combina estetica ciudată a unui automobil de jucărie de la Hot Wheels cu performanțele unei supermașini reale.

„Este greu să vinzi. Eu și tatăl meu am petrecut un an lucrând 10 până la 15 ore pe zi construindu-l”, spune Brad DeBerti. Camionul urmează să apară în viitorul joc video Microsoft Forza Horizon 5 – care se aștepta la vânzări globale între 80 și 90 de milioane de exemplare – și va avea asemănarea replicată ca o colecție Hot Wheels anul viitor. „Oricine cumpără camionul, va putea să meargă acasă, să-și pornească Xbox-ul sau PlayStation și să-și conducă camionul exact în joc. Va fi minunat”, spune Brad.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
HIGH-END PERFUME
UK ACORDĂ SUVERANITATE

C10 Slayer și-a început viața ca un model Chevy C10 din 1965, ruginit, pe care DeBerti Design l-a dezasamblat, păstrând doar câteva panouri de caroserie din emblematicul cu două uși. Ei au cerut Scott’s Hot Rods din Tennessee să fabrice un șasiu complet personalizat, cu trei axe, pe care au montat cabina restaurată cu aripi mari, un spoiler față în stil mașină de curse și un spoiler pentru cabină.

Doug și Brad au păstrat spațiul deschis pentru ca privitorii să se uite la linia de rulare complexă, cu două axe și frâne de curse. Suspensia este un sistem hidraulic complet Mittler Bros. care poate ridica camionul până aproape de nivelul solului până la înălțimea de 5 inci prin apăsarea unui buton.

Piesa de rezistență este motorul GM LSX V-8, de 6,2 litri, cu blocuri mici. Vine complet cu un compresor Whipple și un sistem distinctiv de injecție de combustibil cu opt stive deasupra. Centrala este cuplată la o transmisie automată cu patru trepte 4L80E, cu specificații de curse.

Cu cât se va vinde? Barrett-Jackson nu face o estimare. Cu toate acestea, un vehicul cu șase roți în stil similar de la Danton Arts Kustoms, cu un motor Hellcat de 6,2 litri supraalimentat de 717 CP, a fost vândut la licitația lui Barrett-Jackson din Scottsdale în ianuarie anul trecut pentru 825.000 de dolari. C10 Slayer ar putea aduce până la 1 milion de dolari.

Citește și