• Cartea în cauză se intitulează „Planul pentru România” și a fost publicată de Burduja în 2020.
  • Site-ul incriminat a folosit titlul cărții pentru a sugera existența unui „plan secret” al PNL de a vinde țara.
  • Burduja acuză site-ul de răspândire de informații false și de încălcarea drepturilor de autor.
  • Ministrul a solicitat autorităților competente să investigheze și să ia măsuri împotriva celor responsabili.

Un site de „știri false” a folosit titlul cărții scrise de Sebastian Burduja cu câțiva ani în urmă, „Planul pentru România”, dar și imaginea lui Burduja pentru a promova atacuri politice pe rețelele sociale.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei și vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a anunțat că a depus o plângere penală.

Domeniul în cauză, planulpentruromania.ro, utilizează o fotografie a lui Sebastian Burduja, deși acesta a declarat public că nu are nicio legătură cu site-ul respectiv.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
HIGH-END PERFUME
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Dragi prieteni, suntem într-o perioadă electorală, iar într-o astfel de perioadă se întâmplă de multe ori, de prea multe ori, lucruri care nu fac cinste competitorilor politici. Politicienii fac lucruri trăznite, chiar mai mult decât de obicei. Să vă spun despre ce este vorba.

Am aflat cu stupoare că „Planul pentru România”, titlul cărţii pe care am scris-o acum câţiva ani, a ajuns să fie folosit împotriva Partidului Naţional Liberal şi a colegilor mei, prin site-uri care promovează ştiri false, dezinformare, atacuri la persoană. Mai mult, poza aferentă domeniului planulpentruromania.ro, este o poză cu mine, deşi nu am nicio legătură cu acest site, care sponsorizează atacuri politice pe reţelele sociale. O mizerie care nu poate rămâne nesancţionată”, scrie Sebastian Burduja pe Facebook.

În plângerea sa penală, ministrul solicită autorităților competente să identifice persoanele responsabile de crearea și administrarea site-ului. Burduja acuză acest site de răspândirea de informații false, dezinformare și atacuri la persoană împotriva sa și a partidului său.

„Dispreţuiesc profund campania negativă, iar când aceasta apelează la dezinformare crasă, cu încălcarea legii şi desconsiderând tot ceea ce înseamnă valorile democratice, trebuie luate măsuri şi date exemple. Îi invit şi pe politicienii din alte tabere, dar şi pe susţinătorii lor, să fie transparenţi şi responsabili.

A te ascunde în spatele unor falsuri este o dovadă de laşitate crasă. De multe ori campaniile electorale duc la confruntări virulente între candidaţi şi partide. De multe ori se sare calul. Nu doar la noi, ci peste tot. Dar, după cum spune românul, „una-i una şi alta-i alta”. A produce falsuri, a folosi în mod ilgal mărci, imagini sau nume de persoane, nu mai este campanie electorală. Nici măcar campanie electorală negativă. Este o ticăloşie”, adaugă liderul PNL Bucureşti.

Autoritățile urmează să investigheze plângerea depusă de Sebastian Burduja și să determine dacă au fost încălcate legi privind drepturile de autor și răspândirea de informații false.

Citește și