• Tensiunile în regiune au escaladat, Israelul lansând atacuri aeriene în Liban și o incursiune terestră limitată împotriva Hezbollah.
  • Experții avertizează că Orientul Mijlociu se află la marginea unui conflict mai larg, cu potențialul de a se transforma într-un război regional complet.
  • Iranul a lansat marți, 1 octombrie 2024, un atac masiv cu aproximativ 200 de rachete balistice asupra Israelului, în două valuri, vizând instalații militare israeliene.
  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat atacul o „mare greșeală” și a promis că Iranul „va plăti” pentru acesta, în timp ce SUA au promis „consecințe severe”.

Israelul continuă atacurile asupra Libanului – ultimul atac asupra Beirutului, unul dintre cele mai puternice de până acum, l-au vizat pe Hashem Safieddine, posibilul succesor și totodată vărul lui Hassan Nasrallah, potrivit unui oficial israelian care a vorbit pentru CNN.

Nu este clar Saffieddine a murit sau nu în acest atac.

Fostul lider Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis într-un atac israelian săptămâna trecută, eveniment care a amplificat tensiunile Israelului atât cu Hezbollah, cât și cu Iranul, care a lansat marți aproximativ 200 de rachete balistice asupra Israelului, ca răspuns la asasinarea lui Ismail Haniyeh și a lui Nasrallah, dar și a altor figuri proeminente ale Hamas și IRGC.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
HIGH-END PERFUME
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Orientul Mijlociu se pregătește pentru răspunsul Israelului la atacul Iranului; în același timp, Israelul continuă bombardamentele aeriene intense și incursiunea terestră în Liban.

Cel puțin 37 de persoane au fost ucise și 151 au fost rănite în urma atacurilor israeliene în Liban joi, potrivit Ministerului libanez al Sănătății.

IDF s-a angajat să continue să lovească țintele Hezbollah în Beirut, valea Bekaa și sudul Libanului.

De joi după-amiază, aproximativ 100 de proiectile au fost lansate din Liban spre Israel, potrivit armatei israeliene.

Citește și