• Guvernul japonez a editat fotografia oficială a noului Cabinet pentru a ascunde imperfecțiuni.
  • Utilizatorii de pe rețelele sociale au descoperit discrepanțele dintre imaginile oficiale și cele neretuşate.
  • Purtătorul de cuvânt al guvernului a justificat editarea ca fiind o practică obișnuită.
  • Incidentul a stârnit critici privind transparența și integritatea guvernului Ishiba.

Guvernul japonez a fost nevoit să recunoască luni că a falsificat fotografiile noului său cabinet în urma batjocurii online cu privire la ținuta lor neîngrijită.

Utilizatorii rețelelor de socializare au observat editarea costumelor neîngrijite ale înalților funcționari ai țării, coform NBC News.

Dezvăluirea incidentului

Fotografiile, publicate de biroul prim-ministrului Shigeru Ishiba pe pagina sa X și preluate de presa locală săptămâna trecută, arată cămășile albe ale acestora, inclusiv a ministrului apărării Gen Nakatani, ieșind vizibil de sub costum în diferite unghiuri.

Recomandări

NOBEL PENTRU MEDICINĂ
UCRAINA LOVEȘTE CRIMEEA
ISRAEL LUPTĂ SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ
PRIMAR UCIS ÎN MEXIC
UN AN DE RĂZBOI, RESTUL ZILE
UN AN DE RĂZBOI, CÂTE ZILE

Dar nicio cămașă nu era vizibilă într-o imagine frontală postată ulterior pe site-ul lui Ishiba, care a atras atenția unora care au criticat ținuta neîngrijită a cabinetului.

Când a fost întrebat de reporteri despre imaginea manipulată luni, purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshimasa Hayashi, a declarat: „a trecut prin modificări minore”.

Fotografiile comemorative, cum ar fi cele în care sunt formate cabinetele sau alte fotografii de grup realizate în timpul evenimentelor oficiale de la biroul prim-ministrului, vor rămâne amintire pentru participanți pentru o perioadă foarte lungă de timp”, a spus el.

Și, prin urmare, înțeleg că au fost efectuate mici modificări în trecut, nu doar pentru această fotografie despre care ați întrebat.

Reacțiile online

Este doar o editare, lăsați-i în pace”, a scris un utilizator pe X, comentând imaginea cabinetului japonez. „Dar dacă aveți de gând să mergeți mai departe și să o faceți, reparați pliurile în costum”.

Guvernul japonez nu este primul „acuzat” de editarea pozelor. În martie, un portret de Ziua Mamei al lui Kate, Prințesa de Wales, și al celor trei copii ai săi a provocat o agitație globală atunci când agențiile internaționale de știri au retras imaginea după ce au observat diverse neconcordanțe.

A fost prima fotografie a lui Kate după operația abdominală nespecificată din ianuarie, iar lipsa ulterioară de explicații și recuperarea îndelungată au stârnit o conspirație modernă și au inflamat teoriile cu privire la locul în care se află.

Kate și-a cerut scuze pentru confuzie și a spus că doar experimenta cu editarea.

Citește și