• Copiii fac pasiuni pentru personaje precum Sailor Moon sau Son Goku.
  • Cercetătorii din California spun că este un lucru normal.
  • Pentru copii, personajul devine un erou și întruchiparea perfecțiunii.

Prima dragoste nu se uită niciodată, chiar dacă personajul e unul imaginar. Când ai fost mic sigur ai avut un crush pentru un desen animat. Sailor Moon, Son Goku, Sandy Bell, Captain Planet, Dexter sau Batman sunt câteva personaje de desena animate, dar lista poate continua.

Este normal să fii îndrăgostit de un desen animat? Răspunsul este: Da. A te îndrăgosti de un desen animat este similar cu a te îndrăgosti de o persoană din viața reală, spune Robin Rosenberg un psiholog clinician din California.

Când admirăm o persoană străină vedem prima dată doar calitățile, lucru care se întâmplă și în cazul desenelor animate. Pentru copii  personajul devine un erou și întruchiparea perfecțiunii. Există totuși o diferență. Copiii nu caută un partener, ei încearcă doar să înțeleagă relațiile interumane.

Recomandări

STAY OUT, STAY FIT!
DESENE ANIMATE ȘI SEXY
EPIDEMIE GLOBALĂ
NELU TĂTARU A LUAT MITĂ
BIDEN: IDF NU ATACĂ CENTRALE
ARBITRII VOR FI „OUT”

Și adulții dezvoltă crush-uri pentru vedete. Michael B. Jordan, Margot Robbie, Anna de Armas, Taylor Swift sau Leonardo di Caprio sunt doar câteva dintre exemple.

Psihologii spun că fenomenul este identic cu pasiunea dezvoltată de copii pentru desene animate. Creierul proiectează calități pentru persoane despre care nu avem toate informațiile și este perfect sănătos, spun psihologii.

Citește și