• Azi, 15 octombrie, a avut loc conferința „Școala din Viitor”, cu speakeri de excepție.
  • Profesori de renume precum M. Miclea și D.Petrovai au fost prezenți în cadrul evenimentului.
  • Subiectele abordate includ integrarea AI și echilibrul între timpul online și offline.

Cum poți să implementezi A.I. în educație?

La conferința „Școala din Viitor”, speakeri precum Mircea Miclea și Domnica Petrovai au discutat mai multe subiecte esențiale pentru educația modernă, precum: cum îi sprijini pe copii să își gestioneze timpul online și offline?

Dezbaterile au explorat modul în care profesorii pot ajunge mai eficient la mintea noilor generații în era tehnologiei.

Recomandări

ULTIMATUM DE LA BIDEN?
LA DANS, NU LA ÎNTREBĂRI
COMISIA AMÂNĂ PLATA
RĂZBUNAREA E APROAPE
CE FACE ISRAEL?
DE CE SĂ-ȚI VACCINEZI COPILUL?

Care ar fi concluziile principale în urma discuțiilor despre implementarea Inteligenței Artificiale în Educație?

„Cu siguranță, învățarea și predarea va deveni hibridă, adică vom folosi în continuare metodele de predare tradiționale, însă cu integrarea Inteligenței Artificiale.

E foarte important cumva să o privim ca un instrument util care va ajuta copiii și profesorii să dobândească din ce în ce mai multe abilități necesare prezentului.

Primul lucru este faptul că e important să ținem cont și de abilitățile pe care au nevoie copiii să și le dezvolte în era Inteligenței Artificiale, și anume reziliența emoțională, autonomia, disciplina personală.

Este clar că Inteligența Artificială o să ducă la o folosire a profesiilor care implică rutină de către inteligența artificială, ceea ce înseamnă că copiii și adulții vor avea nevoie să știe să folosească și alte abilități pentru a se putea adapta. 

Și al doilea lucru important este un mesaj optimist, și anume să nu percepem Inteligența Artificială cu frică, și mai degrabă ca un partener, alături de care vom găsi soluții la problemele pe care le avem, de la probleme de sănătate sau creșterea calității vieții de zi cu zi.

Cred că asta este cel mai important și valoros mesaj al conferinței de astăzi”, a declarat Domnica Petrovai, psiholog și coordonator SNSMCA, pentru Aleph News.

Ce feedback ați primit de la participanții în cadrul workshop-urilor? Cum au reacționat profesorii la ideile prezentate?

„Profesorii au fost extrem de deschiși, cu foarte multe întrebări, ceea ce pentru noi a fost extraordinar.

Își doresc să experimenteze și să integreze cât mai mult din noile tehnologii, și asta ajută foarte mult adaptarea la nevoile prezente. Și sigur e un subiect care merită să fie în continuare explorat, pentru că sunt încă multe necunoscute. 

Șă primească lămuriri, să aibă mai multe experiențe pozitive, dar e important să continue această conversație”, a declarat Domnica Petrovai, psiholog și coordonator SNSMCA, pentru Aleph News.

Citește și