• Miliardarul a promovat o teorie a conspirației legată de compania Dominion Voting Systems.
  • Super PAC-ul lui Musk a făcut eforturi pentru a încuraja votul prin corespondență.
  • Musk a votat prin corespondență la alegerile generale din 2016 și 2018, conform înregistrărilor.
  • Miliardul a sugerat folosirea platformei X pentru a „urmări” voturile.

Miliardarul Elon Musk a declarat vineri că toate voturile ar trebui să fie „în persoană”.

Musk își contrazice propria istorie de vot prin corespondență și eforturile super PAC-ului (Comitet de acțiune politică independent) său pro-Trump de a-i determina și pe alții să voteze prin corespondență, conform NBC News.

Contradicții și controverse ale lui Musk

În timpul evenimentului din Oaks, Pennsylvania, Musk a declarat ferm: „În opinia mea, ar trebui să avem doar buletine de vot pe hârtie. Ar trebui să se voteze în persoană, cu un act de identitate. Sfârșitul poveștii.” Această poziție a fost primită cu entuziasm de publicul prezent, majoritar susținători ai lui Donald Trump.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
VIITORUL MOLDOVEI
MAI FERICIȚI DECÂT CREDEM
SOARE CU DINȚI
ALĂTURI DE UCRAINA
ISRAELUL E DE NEOPRIT

Publicul a aclamat și a aplaudat răspunsul lui Musk, care a venit după ce acesta a promovat o teorie a conspirației desființată legată de compania de mașini de vot Dominion Voting Systems în cadrul unui eveniment de joi.

Opoziția lui Musk față de votul prin corespondență și prin absență nu este nouă, acesa a refuzat în mod repetat să explice opoziția sa declarată cu propria sa practică. Într-un e-mail adresat NBC News în luna august, el și-a menținut opoziția și a scris: „Votul prin corespondență a fost recunoscut ca o invitație la fraudă în întreaga lume”.

Musk a declarat joi că Dominion a făcut parte dintr-un complot de fraudare a alegerilor, o afirmație contestată de companie și care este similară cu una pentru care compania a dat în judecată alte companii.

Votul prin corespondență sau prin absență a devenit o practică obișnuită în unele jurisdicții și nu există nicio dovadă a unei fraude electorale pe scară largă în Statele Unite, nici prin corespondență, nici prin alte mijloace, scrie NBC News.

Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume și CEO al Tesla și SpaceX, a votat prin corespondență la alegerile generale din 2016 și 2018, conform înregistrărilor statului California privind istoricul său de vot,

Promovarea teoriilor conspirației

Musk a adus în discuție subiectul votului în persoană ca răspuns la întrebarea unui membru al audienței despre cum să „oprească furtul”, o referire la afirmațiile false ale lui Trump că a câștigat alegerile din 2020.

Membrul audienței, care nu și-a dat numele, a spus că el crede că voturile din Georgia din acest an au fost deja „răsturnate” și i-a cerut ajutorul lui Musk.

„Există o modalitate de a avea o bază de date pe X în care să putem urmări toate voturile? Ne trimitem cu toții voturile la dvs. pentru a le urmări, iar apoi putem spune cine câștigă?”, a întrebat el.

Musk a răspuns că persoanele care au posibile dovezi de fraudă sau nereguli electorale ar trebui să le posteze pe aplicația sa de socializare X pentru ca alții să le susțină sau să le demonteze.

Musk, care stătea pe o scenă cu un steag american în spatele său, a răspuns întrebărilor membrilor publicului timp de aproape două ore. Subiectele întrebărilor au fost foarte variate, de la sfaturi de afaceri și jocuri video până la ratele naționale de natalitate și puterea marilor companii de tehnologie.

Un membru al audienței l-a întrebat pe Musk dacă, în calitate de potențial viitor consilier într-un al doilea mandat Trump, ar lua în considerare angajarea lui Scott Presler, un activist conservator care a contribuit la răspândirea diverselor teorii ale conspirației, inclusiv despre QAnon.
Absolut, da”, a răspuns Musk.

Citește și