• Actorul cunoscut pentru rolul lui Tarzan a murit la 86 de ani. Fiica sa, Kirsten, a declarat că a pierdut un tată extraordinar.
  • Ely a jucat în serialul „Tarzan” între 1966-1968 și a avut un parcurs divers în actorie, inclusiv apariții în „The Love Boat” și „Wonder Woman”. După retragerea din actorie, a scris două romane polițiste.
  • Născut în Texas, a fost căsătorit de două ori și a avut trei copii. A murit pe 29 septembrie la casa sa din California, fiind descris ca un erou și mentor.

Actorul american Ron Ely, cunoscut mai ales pentru rolul lui Tarzan din serialul de televiziune cu același nume din anii 1960, a murit la vârsta de 86 de ani, scrie BBC.

„Lumea a pierdut unul dintre cei mai mari oameni pe care i-a cunoscut vreodată – iar eu mi-am pierdut tatăl.”, a declarat fiica actorului, Kirsten Casale Ely, într-o postare pe Instagram.

Tarzan a fost difuzat inițial pe rețeaua de televiziune NBC din 1966 până în 1968, timp în care actorul și-a rupt mai multe oase și a fost raportat că a fost atacat de animale în timp ce își făcea propriile cascadorii. După ce s-a retras din actorie în 2001, Ely a devenit autor și a publicat două romane polițiste.

Recomandări

TENSIUNI ÎN GEORGIA
REGULILE LUI KYLIE JENNER
CÂINE SAU PISICĂ?
PROBLEME LA OSCAR
HOLLAND ANUNȚĂ SPIDERMAN
COMMONWEALTH VS UK

Ely s-a întors pentru scurt timp la actorie pentru un film de televiziune, Expecting Amish, în 2014, unde a jucat rolul unui bătrân Amish. În anii 1980, a apărut în alte programe de televiziune de succes, printre care comedia The Love Boat, bazată pe un vas de croazieră, precum și în Wonder Woman, alături de vedeta Lynda Carter.

Născut în Texas în 1938, Ely s-a căsătorit cu iubita sa din liceu în 1959, înainte de a divorța doi ani mai târziu. A fost cunoscut și pentru găzduirea concursului Miss America la începutul anilor 1980, unde a cunoscut-o pe soția sa, Valerie. Cuplul a continuat să aibă trei copii.

Ely a murit la domiciliul său din Los Alamos din Santa Barbara, California, pe 29 septembrie. Anunțând moartea într-o postare pe Instagram miercuri, fiica actorului a spus: „Tatăl meu a fost cineva pe care oamenii l-au numit un erou. A fost actor, scriitor, antrenor, mentor, om de familie și lider”.

Ea a adăugat: „L-am cunoscut ca tatăl meu – și ce onoare trimisă de cer a fost asta. Pentru mine, el a atârnat luna”.

Citește și