• Născut Gregory Raymond Stevenson în Irlanda de Nord, actorul s-a mutat în Anglia când era copil.
  • Cel mai recent a jucat în filmul RRR”, premiat cu Oscar în 2022, în rolul răufăcătorului Scott Buxton.
  • Filmul a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original și a fost al doilea film cu cele mai mari încasări din India în 2022.

Ray Stevenson, un actor care a jucat în RRR” și în filmele Thor”, a murit. Născut Gregory Raymond Stevenson în Irlanda de Nord, actorul s-a mutat în Anglia când era copil. Cel mai recent a jucat în filmul RRR”, premiat cu Oscar în 2022, în rolul răufăcătorului Scott Buxton. Filmul a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original și a fost al doilea film cu cele mai mari încasări din India în 2022, scrie CNN.

Stevenson urma să apară în viitorul serial Star Wars Ahsoka” în rolul lui Baylan Skoll în luna august a acestui an și a participat luna trecută la evenimentul Star Wars Celebration 2023. Stevenson a vorbit la eveniment despre entuziasmul său de a face parte din proiect, spunând că a ajunge să mânuiască sabia laser este pur și simplu cel mai bun sentiment din lume”.

Ahsoka” este al treilea serial de televiziune legat de Star Wars în care Stevenson a jucat, după ce anterior a dat voce rolului Gar Saxon în Star Wars: Rebels” din 2016 și în două episoade din Star Wars: Clone Wars” din 2020.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cariera actoricească a lui Stevenson

Stevenson are peste 60 de credite de actorie care datează din anii 1990, dar rolul său de debutant a venit în 2005, când a jucat rolul lui Titus Pullo în serialul BBC/HBO Roma”, plasat în ultimele zile ale Republicii Romane, care i-a avut în distribuție și pe actorul din Banshees of Inisherin” Kerry Condon, James Purefoy și Kevin McKidd.

Purefoy i-a adus luni un omagiu lui Stevenson pe Twitter, spunând că este atât de trist să aud vestea că Ray Stevenson, Pullo al nostru din Roma, a murit. Un actor genial, curajos, mai mare decât viața, care a umplut fiecare rol pe care l-a jucat până la refuz. Gândurile mele sunt alături de familia lui, de minunata lui soție Betta și de copiii lor minunați. Ce pierdere.”

El este cunoscut și pentru rolul lui Volstagg, un membru turbulent al celor Trei Războinici”, în franciza Thor” de la Marvel. Stevenson a apărut ca Volstagg în filmul Thor” din 2011 și a reluat personajul în 2013 pentru Thor: The Dark World” și în Thor: Ragnarok” din 2017.

Stevenson a continuat să joace în filme de mare succes de-a lungul anilor 2010, cum ar fi comedia de acțiune The Other Guys”, alături de Will Ferrell și Mark Wahlberg în 2010, adaptarea din 2011 a lui Paul W.S. Anderson a filmului The Three Musketeers”, Divergent” și The Book of Eli”.

Citește și: