• Maria Sharapova este una dintre cele doar zece femei din istoria tenisului care a reușit să realizeze Grand Slam-ul carierei la simplu.
  • Ea s-a aflat în cinci ocazii pe primul loc al clasamentului mondial de-a lungul celor aproape 20 de ani petrecuți în circuitul WTA.
  • Promoția 2025 va fi introdusă oficial în International Tennis Hall of Fame odată cu festivitatea de învestire din Newport, Rhode Island.

Maria Sharapova, de cinci ori campioană de Grand Slam la simplu, și frații Bob și Mike Bryan, cea mai bună pereche de dublu din istorie, au fost aleși pentru a primi una dintre cele mai înalte distincții în tenis – intrarea în International Tennis Hall of Fame.

Maria Sharapova este una dintre cele doar zece femei din istoria tenisului care a reușit să realizeze Grand Slam-ul carierei la simplu și s-a aflat în cinci ocazii pe primul loc al clasamentului mondial de-a lungul celor aproape 20 de ani petrecuți în circuitul WTA.

Fosta jucătoare rusă a cucerit primul ei titlu de Mare Șlem la doar 17 ani, în 2004, la Wimbledon, învingând-o în finală pe Serena Williams. Au urmat trofeele de la US Open 2006, Australian Open 2008, Roland Garros 2012 și 2014, cel din urmă după un ultim act cu Simona Halep.

Recomandări

CÂND SE SCHIMBĂ ORA
MUSK L-A CREAT PE STARK
SENTINȚĂ REDUSĂ
„MIAU” DAT CONCEDIU
NEESON SE RETRAGE
FĂ A.I. DIN CE AI

Frații Bryan au câștigat împreună 16 titluri majore de-a lungul carierei lor și rămân cea mai de succes echipă de dublu din istoria circuitului ATP, deținând recordul pentru cele mai multe săptămâni în fruntea ierarhiei mondiale de dublu (438). Mike are două titluri majore în plus, în 2018, alături de Jack Sock, când Bob era accidentat la șold.

Promoția 2025 va fi introdusă oficial în International Tennis Hall of Fame odată cu festivitatea de învestire din Newport, Rhode Island, programată în perioada 21-23 august a anului viitor. Festivitatea de inaugurare din 2025 va deschide o nouă eră pentru Hall of Fame, care va evidenția cea mai bună cultură a tenisului prin artă, modă, muzică și multe altele.

Citește și