• Elevii se vor schimba din bănci, cel puțin o dată pe modul.
  • Asta se recomandă în momentul în care sunt săli de clasă în care învață mai mult de 24 de elevi, iar băncile sunt organizate pe șiruri.
  • Modalitatea în care se realizează rotirea rămâne la latitudinea cadrelor didactice.

Elevii trebuie să-și schimbe locul în bancă cel puțin o dată în fiecare modul școlar. Este soluția propusă de Ministerul Educației pentru eliminarea discriminării pe criterii de etnie, performanțe școlare sau cerințe educaționale speciale. Dar specialiștii în educație și directorii au observații în legătură cu aceste măsuri.

Ministerul Educației propune o măsură pentru a reduce segregarea școlară, adică pe scurt discriminarea copiilor în funcție de diferite criterii sau motive. Desigur, asta se recomandă în momentul în care sunt săli de clasă în care învață mai mult de 24 de elevi, iar băncile sunt organizate pe șiruri.

Pentru „combaterea segregării școlare”, diriginții și învățătorii vor decide mutarea (rotirea) elevilor în bănci, cel puțin o dată pe modul.

Recomandări

DUMINICA ASTA DU-TE LA VOT ȘI PUNE ȘTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL, SĂ VADĂ CĂ EXIȘTI!
100K VOTEAZĂ ÎN DIASPORA
RĂSPUNSUL MAE
FRAUDĂ LA VOT?
SUFERI DE BURNOUT?
EȘTI TRIST? AI LIBER!

Modalitatea în care se realizează rotirea rămâne la latitudinea cadrelor didactice. Chiar dacă mutarea se face aleatoriu, este sugerat ca elevii care aparțin unor grupuri vulnerabile să nu fie așezați în ultimele bănci.

Segregarea este definită drept o formă gravă de discriminare care are drept consecință „accesul inegal al copiilor la o educație de calitate, încălcarea exercitării în condiții de egalitate a dreptului la educație, precum și a demnității umane”.

Citește și