• Sistemul FastGlioma identifică tumora reziduală, țesutul care rămâne neoperat în urma intervențiilor.
  • Tumora reziduală este greu de observat de chirurgi.
  • FastGlioma detectează tumora reziduală cu o precizie de 92%, mult peste capacitatea umană.

Neurochirurgia poate primi un ajutor important în reducerea riscurilor post-operatorii. Un sistem bazat pe Inteligență Artificială poate detecta cu mare precizie porțiunile de țesut bolnav care nu au fost îndepărtate complet din organismul pacientului.

Care este importanța acestui sistem?

Sistemul FastGlioma este important în domeniul neurochirurgiei atunci când vine vorba despre tumora pe creier. Aceasta este operabilă cu o siguranță destul de mare, dar problema este legată de faptul că rămân tumori reziduale, adică bucăți de țesuturi care nu pot fi deosebite de țesutul creierului de către chirurg. Dacă ele rămân în organism, acest lucru duce la probleme destul de mari. Inteligența Artificială ajută în acest moment detectarea lor.

Cum funcționează FastGlioma?

FastGlioma a fost dezvoltat de către cercetători din două universități americane. Sunt folosite imagini de la peste 200 de pacienți pentru a ajuta Inteligența Artificială să facă diferența între țesutul creierului și tumora reziduală. Acest lucru este atât de eficient încât are o precizie de 92%, peste capacitatea umană.

Recomandări

HAI LA ORA DE JAZZ!
INVERSĂM ROLURILE DE GEN
UNDE MERGI AZI?
INFLUENȚE ÎN TECH
A.I. DETECTEAZĂ CANCERUL
A.I. ÎȚI IA JOBUL

Citește și