- În Somerset, Marea Britanie, au fost descoperite rămășițele a 37 de oameni datând din Epoca Bronzului.
- Victimele înregistrau semne că au fost canibalizate. Cercetătorii afirmă că aceasta nu a fost cauzată de foamete, ci mai degrabă din răzbunare.
- Noile descoperiri conturează o nouă imagine asupra conflictului și violenței între comunitățile umane timpurii.
Cercetătorii au descoperit dovezi ale unui masacru brutal din urmă cu aproximativ 4.000 de ani în Somerset, Anglia, unde cel puțin 37 de indivizi au fost uciși și probabil consumați conform BBC.
Advertisment
Acest incident, care reprezintă cea mai semnificativă dovadă de conflict identificată în Anglia din Epoca bronzului timpuriu, contestă percepția anterioară că această perioadă a fost în mare parte pașnică. Rămășițele au fost descoperite într-un sistem de peșteri de către speologi în anii ’70 și au fost analizate acum, dezvăluind detalii șocante despre acest eveniment violent.
Care a fost natura conflictului
Atacul brutal pare să fi fost motivat de o „sete de răzbunare”, conform profesorului Rick Schulting de la Universitatea Oxford. Victimele, care includeau bărbați, femei și copii, au fost găsite dezmembrate, cu dovezi care sugerează că au fost a fost atacate brusc, deoarece nu există semne de autoapărare.
Recomandări
Atacatorii au folosit unelte din piatră pentru a-și brutaliza victimele metodic și apoi canibaliza, fără indicii că foametea ar fi fost un factor motivant, având în vedere că rămășițele animalelor erau, de asemenea, prezente la fața locului. Acest lucru sugerează că violența a avut rădăcini mai profunde, în modul de relaționare socială, decât în nevoile de supraviețuire.
Cum influențează această descoperire înțelegerea conflictului uman
Acest masacru ridică întrebări despre relațiile dintre comunitățile umane în perioada bronzului timpuriu. Cercetătorii propun că o deteriorare a normelor sociale ar fi putut conduce la acest act colectiv de violență, indicând că tensiunile au escaladat probabil din cauza nemulțumirilor personale sau a unei culturi a onoarei în cadrul comunității.
Deși istoric această perioadă a fost considerată pașnică, această descoperire sugerează că o astfel de violență extremă ar fi putut avea loc în anumite circumstanțe, contestând înțelegerea tradițională despre natura conflictului și, desigur, ce împinge de fapt oamenii spre acte de brutalitate.
Citește și
- Locuitorii din Mayotte descriu „scenele apocaliptice” provocate de cea mai gravă furtună din ultimii 90 de ani: „Vedeam cum se apropie sfârșitul pentru mine”
- Xi Jinping continuă epurările în partid: „Trebuie să întoarcem cuțitul”
- Un tren de mare viteză, cu 444 de locuri, dintre care 111 la clasa întâi, va lega Parisul de Berlin. Cât va dura călătoria
Partenerii noștri