• Se împlinesc cinci ani de la tragedia din clubul Colectiv
  • Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori, în memoria victimelor
  • El a promulgat, chiar astăzi, legea prin care victimele primesc tratament toată viața

La 5 ani de la Colectiv, președintele Iohannis a mers dimineața, ca în fiecare an, să depună o coroană de flori în memoria victimelor tragediei.

Președintele și-a schimbat și fotografia de copertă de pe Facebook, cu o poză cu Colectiv. Tot astăzi, Iohannis a promulgat legea prin care statul român decontează pe viață tratamentul necesar victimelor.

Iohannis a primit legea pe 19 octombrie, dar a așteptat promulgarea. Șeful statului a zis, într-o conferință de presă de zilele trecute următoarele: „În premieră, vă spun că exact vineri, când se împlinesc 5 ani, o voi promulga”.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Dacă până acum, Iohannis promulga destul de repede legile, acum a așteptat 10-12 zile pentru a semna această promulgare. Supraviețuitorii știu că autoritățile se laudă că ajută victimele, că au scris, au promulgat, că îi susțin, dar, de fapt, tot victimele Colectiv au fost cele care s-au zbătut pentru drepturile lor.

De exemplu, Adina Apostol a zis că ei au scris scrisori, au promovat inițiativa în social media, peste tot pe unde au putut astfel încât să forțeze primirea la Ministerul Sănătății, pentru a le spune că au nevoie cu adevărat de aceste drepturi. Supraviețuitorii mai spun că își doresc ca politicienii să se gândească și la viitorul celorlalte victime. Nu este nici o diferență între cei care au ars la Colectiv și o persoană care a ars în propria casă, mai spunea tot Adina Apostol.

Este foarte greu să fii pacient cu arsuri în România, pentru că tratamentul este de lungă durată, poate chiar și pe viață și este foarte costisitor și autoritățile nu ajută acești pacienți.