La 5 ani de la Colectiv, mărturiile încă dor: ”Era o flacără imensă, ca în filmele de groază. Știam că o să mor”

  • Se implinesc 5 ani de la tragedia din Clubul Colectiv
  • Supraviețuitorii rememorează momentele din noaptea de 30 octombrie 2015
  • Patron Colectiv: ”Îmi reproșez absolut tot

Supraviețuitorii incendiului din Clubul Colectiv își amintesc noaptea de 30 octombrie 2015 ca și când ar fi fost ieri. Tinerii au împărtășit teroarea simțită în primele momente încă de când a izbucnit flacăra de la care a pornit toată tragedia.

Adina Apostol, supraviețuitoare: ”Imaginea care-mi vine în cap când aud Colectiv sau legat de starea respectivă a fost flacăra foarte puternică pe care am văzut-o în momentul în care am ajuns la ieșirea spre container. M-am intors și m-am uitat spre club. Era o flacără imensă, ca în filmele de groază. Știam că o să mor. Asta am simțit, că o să mor.

Bogdan Moleșag, supraviețuitor: ”Regretam că mor atât de tânăr. Regretam că nu am avut timpsă-mi intemeiez o familie, să am copii. Și regretam că familia mea ca trebui să treacă prin pierderea mea.”

Alexandru Teodorescu, supraviețuitor: ”Foarte multă lume avea nevoie de ajutor. Măcar suport moral, pentru că noi când am ieșit afară, unul dintre prietenii noștri era destul de ars și ne-a întrebat dacă e ok și cât de ok e. Era negru din cap până în picioare. În momentul ăla i-am zis: O să fie bine.”

Unul dintre patronii clubului Colectiv regretă ce s-a întâmplat acum 5 ani.

Costi Mincu, unul dintre patronii Colectiv: ”Îmi reproșez absolut tot. Că nu am știut să fac ca lucrul asta să nu se întâmple. Asta spun și am gândit de prima dată. Ce ar fi trebuit să fac eu ca acea seară să nu se întâmple, nu știu să vă spun cum ar fi trebuit să fac asta pentru că e doar o expresie a regretului meu.”