• Premierul a vobit astăzi cu reprezentanţii industriei HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele).
  • Aceștia au discutat despre reluarea activităţii şi stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic.
  • Toate măsurile se vor lua, însă, în condiţii de siguranţă, când situaţia epidemiologică va permite, spune premierul.

Ludovic Orban a continuat, astăzi, consultările cu reprezentanţii industriei Horeca, despre reluarea activităţii acestui sector, în condiţii de siguranţă, atunci când situaţia epidemiologică o va permite.
 

„Discuţiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic în România, a activităţii teraselor şi cafenelelor, precum şi măsurile de sprijin necesare pentru redresarea acestui sector afectat de pandemia de Covid-19”, transmite Guvernul.

Guvernul transmite că sunt în etapă avansată de pregătire mai multe măsuri de sprijinire a economiei de care va beneficia şi industria Horeca.   

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Executivul a menţionat măsuri ca: acordarea de garanţii guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru şi investiţii, prelungirea acordării şomajului tehnic pentru sectoarele care nu îşi pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susţinerea din fonduri guvernamentale a unei părţi a cheltuielilor de salarizare pentru angajaţii ale căror locuri de muncă vor fi menţinute de angajatori.