• Franța a raportat 46.000 de infectări cu virusul SARS-CoV-2
  • Autorităților din Slovacia vor să controleze focarele prin testare masivă
  • Portugalia a anunțat că 70% din populație va fi în carantină la domiciliu din 4 noiembrie

Italia a înregistrat duminică aproape 32.000 de noi contaminări, cel mai mare număr zilnic de la declanşarea pandemiei, şi circa 300 de noi decese cauzate de COVID-19. Dar nu doar Italia se află în pragul unui nou lockdown. Mai multe țări din Europa continuă să înregistreze zeci de mii de cazuri de COVID-19.

Franța a raportat 46.000 de infectări cu virusul SARS-CoV-2 și a ajuns la 1,4 milioane de persoane afectate. Italia a avut ieri aproape 30.000 de cazuri de COVID-19, în timp ce Marea Britanie a înregistrat peste 23.000 de îmbolnăviri. Nici în Spania nu se opresc îmbolnavirile si au fost inregistrate ieri peste 25.000 de cazuri pozitive, iar Germania a depistat 14.000 de persoane infectate. De menționat este intenția autorităților din Slovacia de a controla focarele prin testare masivă. În prima zi a programului au fost testate 2,5 milioane de persoane și 1% au dat pozitiv la testele pentru COVID-19.

Tedros Ghebreyesus a anunțat că un contact direct a fost depistat cu COVID-19 și, drept urmare șeful OMS trebuie să stea în izolare la Geneva, unde de astăzi începe un lockdown de o lună, care închide baruri și restaurante de la 7 seara.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Marea Britanie a anunțat al doilea lockdown, Spania se îndreaptă spre o nouă izolare a cetățenilor la domiciliu, dacă cifrele continuă să urce în următoarele două săptămâni. Portugalia a anunțat că 70% din populație va fi în carantină la domiciliu din 4 noiembrie, iar Italia pregătește restricții și mai dure precum interzicerea ieșirilor după 6 seara, inchiderea mall-urilor în weekend sau interdicția de a călptori în alte regiuni decât pentru motive justificate.

Spania se află practic într-un lockdown ușor de suportat în care sunt deschise afacerile, deplasările sunt permise în provincii, dar mulți cetățeni au rămas fără locuri de muncă. Protestele din acest weekend nu sunt reprezentative deocamdată, dar nemulțumirea este tot mai prezentă în societatea spaniolă.

Primele cinci bănci din Spania au desființat deja 700 de sucursale și au tăiat 1.700 de slujbe, iar pierderile economice afectează și țări precum Germania care va avea o gaură de 19 miliarde de euro din cauza restricțiilor, iar 600.000 de joburi vor fi distruse. Autoritățile spaniole nu vor un nou lockdown, dar expertii spun ca acesta va fi inevitabil în cel mult două saptamani.