• Compania rusească Pharmasyntez a cerut Kremlinului permisiunea de a produce o versiune generică a medicamentului Remdesivir, chiar dacă nu are licență.
  • Pharmasyntez a solicitat companiei Gilead o licență voluntară pentru producerea și distribuirea medicamentului în Rusia, dar Gilead nu a dat niciun răspuns.
  • Directorul companiei a cerut guvernului Rusiei să activeze o procedură de licențiere obligatorie, folosită în interesul securității și apărării naționale.

Producătorul rus de medicamente Pharmasyntez a cerut Kremlinului permisiunea de a produce o versiune generică a medicamentului antiviral Remdesivir fără brevet, relatează publicațoa Vedomosti, citată de Reuters.

Grupul farmaceutic Pharmasyntez, cu sediul în Siberia, a abordat anterior compania Gilead, producătorul remdesivir, solicitând o licență voluntară pentru producerea și distribuirea medicamentului în Rusia, a declarat directorul companiei, Vikram Punia, pentru Reuters. Medicamentul nu a putut fi produs deoarece este protejat de un brevet și Gilead nu a răspuns la cererea de licență voluntară, a raportat Vedomosti, citând o scrisoare trimisă de Punia mai multor ministere rusești.

Pharmasyntez a finalizat un studiu clinic al medicamentului generic, etichetat Remdeform, pe 300 de pacienți din 23 de spitale rusești.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Gilead a acordat o astfel de permisiune pentru fabricarea medicamentului unor producători din 127 de țări, despre care Gilead a spus că sunt în principal țări cu venituri mici sau care au alte obstacole semnificative în calea accesului la asistență medicală.

În scrisoarea sa, Punia a cerut guvernului Rusiei să activeze o procedură de licențiere obligatorie, prin care, în interesul securității și apărării naționale, guvernul acordă licențe de fabricare în Rusia a unor produse brevetate, fără permisiunea titularului brevetului.