• Ayda Gezgin în vârstă de patru ani a fost recuperată de sub dărâmături conştientă
  • La 65 de ore de la cutremur a fost găsită în viaţă şi Elif, fetiţa în vârstă de trei ani
  • Cutremurul a rănit 994 de persoane în Izmir şi a luat viaţa a altor 102

Ayda Gezgin, în vârstă de patru ani, a fost salvată după ce echipele de salvare i-au auzit ţipetele sub dărâmăturile din districtul Bayraklı din Izmir. Fetiţa a fost găsită conştientă şi a fost dusă la spital.

Echipele de salvare au salvat-o pe Ayda la 91 de ore după ce un cutremur cu magnitudinea de 6,6 a lovit provincia Izmir din Turcia. Fetiţa a fost gasită în bucătărie, blocată într-un triunghi de siguranţă în faţa unei maşini de spălat vase.

Ayda este cel de-al 107-lea supravieţuitor salvat în urma cutremurului. Salvarea ei a venit la o zi după ce o altă fetiţă de trei ani şi una de 14 ani au fost scoase, de asemenea, în viaţă din clădirile prăbuşite din Izmir.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Cutremurul a rănit 994 de persoane în Izmir, iar 147 de persoane sunt încă în spital, a declarat marţi Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor şi Urgenţelor. Salvatorii încă mai întreprind operaţiuni de căutare în cinci clădiri dărâmate.

Ibrahim Topal, coordonator echipe de salvare: „Eu şi colegul meu ne-am uitat unul la celălalt «Şi tu ai auzit asta?». Am ascultat încă o dată. Era o voce foarte slabă care spunea ceva de genul: «Sunt aici». Atunci am oprit totul, maşinăriile şi am început să ascultăm din nou şi acolo chiar era o voce, răsuna de sub dărâmături.”