• Deputații au decis astăzi că piețele și târgurile își pot continua activitatea
  • Există posiblitatea ca implementarea acestei decizii să fie amânată
  • Tudorel Toader spune că dacă judecătorii de la CCR vor avea pe masă această sesizare, e posibil să o respingă

Deputaţii au decis, marţi, că, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Există posibilitatea ca decizia luată azi în Parlament, fie să amâne implementarea, fie să se șteargă pur și simplu cu buretele. Proiectul se află în procedură de urgență, deci sunt la dispoziție doar trei zile pentru a se decide dacă se merge sau nu la Curtea Constituțională.

Surse din Guvern au spus pentru Aleph News că încă nu au luat nicio decizie, însă mai sunt și celelalte formațiuni politice și Klaus Iohannis. Șeful statului poate, fie să ceară reexaminarea acestei legi, fie să o ducă chiar el la Curtea Constituțională.

Recomandări

MIZA I-A DAT DE GOL
ATAC-FANTOMĂ
VOR LUNA ȘI STELELE ÎNAPOI
ISRAELUL LOVEȘTE HEZBOLLAH
PREA MULȚI MORȚI
HARRY MERGE ÎN UK

Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituțională, a spus că în raportul de competențe dintre Parlament și Guvern clar este în favoarea Parlamentului. De asemenea, el a adăugat că cel care va trimite sesizarea nu face altceva decât să tragă de timp. Așadar, el spune că dacă judecătorii de la CCR vor avea pe masă această sesizare, e posibil să o respingă.

Tudorel Toader, fost judecător CCR: „Poate să examineze conținutul ordonanței și să-i aducă unele modificări. (…) Dacă se ajunge la Curtea Constituțională, se ajunge dintr-un singur motiv: se trage de timp.”