• Observatorul Arecibo din Puerto Rico a suferit noi daune majore și nu este funcțional
  • Un cablu a cedat și a distrus o parte din infrastructura observatorului
  • Este un telescop radio care urmărește asteroizi și posibile semne de viață extraterestre

Cel mai mare telescop radio din lume a suferit pentru a doua oară în câteva luni daune semnificative. Observatorul Arecibo din Puerto Rico nu este funcțional.

Asta după ce un cablu a cedat și a provocat daune semnificative. Este a doua oară când se întâmpla asta anul ăsta. Iar noul incident este legat direct de cel din august, unul pe care directorul Observatorului nu și-l putea explica.

Francisco Córdova, directorul observatorului Arecibo: „Cablul nu s-a rupt, în sensul că a cedat la mijloc. Dar într-un fel a ieșit din montură, ceea ce este și mai ciudat. Încă încercăm să ajutăm ca echipa noastră de ingineri să înțeleagă și să analizeze ce s-a întâmplat și care a fost cauza.”

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Observatorul astronomic din Puerto Rico este cel mai mare din lume. Este folosit pentru identificarea din timp a asteroizilor care ar putea să lovească planeta. Mai mult, în 1974 a fost cel de pe care s-a transmis cea mai puternică transmisiune către Spațiu.

În 2016 a detectat primele sunete radio din Spațiu pe care cercetătorii le-au atribuit unor planete moarte. De asemenea, pe observatorul din Puerto Rico s-a filmat o luptă a lui James Bond în filmul Golden Eye.