• Ministrul armean de Externe a demisionat pe fondul armistițiului care menține căștigurile teritoriale obținute de Azerbaidjan
  • Guvernul de la Erevan se confruntă cu proteste masive din cauza termenilor armistițiului
  • Nagorno-Karabah s-a desprins de Azerbaidjan în anii 1990, într-un conflict soldat cu circa 30.000 de morți

Ministrul de Externe al Armeniei, Zohrab Mnatsakanyan, a demisionat luni, pe fondul protestelor faţă de termenii armistiţiului din Nagorno-Karabah, care menţine câştigurile teritoriale obţinute de Azerbaidjan, informează agenţia Reuters.

Demisia lui Zohrab Mnatsakanyan, care era ministru de Externe din mai 2018, a fost anunţată de un purtător de cuvânt guvernamental.

Guvernul Nikol Pashinyan se confruntă cu proteste masive din cauza termenilor armistiţiului din Nagorno-Karabah.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Înainte de izbucnirea confruntărilor militare, pe 27 septembrie, forţele armene deţineau controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah. Acordul de încetare a confruntărilor semnat pe 10 noiembrie prevede menţinerea de către Azerbaidjan a zonelor cucerite în Nagorno-Karabah şi preluarea controlului asupra unor zone suplimentare. O mare parte a regiunii separatiste se află acum sub controlul Azerbaidjanului.

În regiunea separatistă au fost trimise efective militare ruse pentru menţinerea păcii.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că bilanţul confruntărilor militare din Nagorno-Karabah este de peste 4.000 de morţi şi aproximativ 8.000 de răniţi.

Peste 2.300 de militari armeni au fost ucişi în confruntări, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Erevan. Azerbaidjanul a anunţat moartea a 93 de civili, dar nu a dezvăluit pierderile militare.

Regiunea Nagorno-Karabah, o enclavă a etnicilor armeni, s-a desprins de Azerbaidjan în anii 1990, într-un conflict soldat cu circa 30.000 de morţi.