• Neal Browning a fost printre primii voluntari pentru vaccinul Moderna.
  • Neal Browning: M-a durut doar un pic mâna după fiecare injecție.
  • Moderna a spus că vaccinul la care lucrează are o eficiență de aproape 95%.

Vaccinul creat de Moderna împotriva COVID-19 are o eficiență de aproape 95 la sută. La acest rezultat s-a ajuns după ce serul a fost testat pe 30 de mii de oameni. Vaccinul de la Moderna rămâne stabil la o temperatură de -20 de grade Celsius. Cel de la Pfeizer are o eficienţă de 90 la sută şi rezistă la -80 de grade Celsius.

Ambele vaccinuri au la bază acid ribonucleic mesager, un cod genetic care spune celulelor cum să producă proteine, și, astfel, sistemul imunitar va dezvolta anticorpi.Neal Browning a fost unul dintre primii 45 de voluntari din prima fază a testelor. El a primit prima injecție în martie, iar a doua în aprilie.

Are imunitate în fața coronavirusului

„A fost fără cusur. M-a durut un pic mâna după fiecare injecție, cam ca după un vaccin antigripal obișnuit. Pe lângă asta, nu am avut niciun efect advers și nici nu am simțit nimic”, a mărturisit Neal Browning, voluntar vaccin Moderna.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Deși acum are imunitate în fața coronavirusului, Neal spune că nu va ignora restricțiile: „Iau fiecare măsură de precauție care este recomandată pentru restul. Nu consider că sunt invulnerabil și că pot să risc. Nu merită”.

Gindrovel Dumitra, medic primar Medicină de Familie: „Chiar dacă în studiul în care s-a administrat vaccinul am întâlnit un număr de cazuri de îmbolnăvire, nu am întâlnit nicun caz de formă severă sau de deces”.

Simin Florescu, director medical Spitalul „Victor Babeș” – București: „Dacă am înțeles noi corect toate aceste date, este evident că e mult mai simplu de manevrat, de transportat și de administrat. Nu pot exista dubii în privința siguranței în acest moment”.