• Facebook, Twitter și Google se unesc, în parteneriat cu Canada și Marea Britanie, pentru a opri răspândirea dezinformărilor despre vaccinul anti-COVID în mediul online.
  • Organizația britanică Full Fact a convocat grupul și intenționează să lanseze un cadru inițial în ianuarie 2021.
  • Potrivit sondajelor, unii americani sunt sceptici cu privire la vaccinarea împotriva coronavirusului.
  • Anthony Fauci a spus că aproximativ 80% din populația SUA ar trebui să fie vaccinată pentru a se ajunge la un anumit grad de normalitate.

Canada și Marea Britanie vor colabora cu Facebook Google și Twitter pentru găsirea unor modalități de a opri răspândirea online a dezinformării despre vaccinul anti-COVID, relatează Business Insider.

Activitatea va fi coordonată de Organizația britanică de verificare a faptelor Full Fact. Specialiști ai unor site-uri de verificare a faptelor din India, Argentina și Spania se vor întâlni cu reprezentanți ai companiilor de tehnologie și cu reprezentanți federali din Marea Britanie și Canada.

Facebook va finanța activitățile până în ianuarie 2021, când grupul va lansa un cadru de lucru inițial, prin care se vor „stabili standarde de răspundere” pentru oprirea dezinformării și se vor discuta modalități de a răspunde la „proasta informare” din mediul online.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Moderna și Pfizer au declarat recent că vaccinurile lor experimentale au demonstrat o eficiență de 94,5% și respectiv 95% împotriva COVID-19. Pfizer a cerut astăzi de la Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA autorizare pentru utilizarea de urgență a vaccinului.

Oficialii americani din domeniul sănătății au declarat că își propun să ofere vaccinul grupurilor vulnerabile până la sfârșitul anului, dar mulți americani sunt sceptici față de primirea vaccinului.

Anthony Fauci a spus că aproximativ 80% din populația SUA ar trebui să fie vaccinată până în toamna anului 2021 pentru ca țara să se „apropie de un anumit grad de normalitate”.

Guvernul SUA nu este implicat în activitatea coordonată de organizația Full Fact de a opri dezinformarea despre vaccin.

Este posibil să avem un vaccin împotriva coronavirusului în doar câteva luni”, a declarat într-un comunicat Will Moy, directorul executiv al Full Fact. „Dar un val de informații proaste în aceste sens ar putea submina încrederea în medicină […] și ar putea prelungi această pandemie”.

Dezinformarea despre liniile directoare de sănătate publică s-a răspândit în timpul pandemiei pe Facebook, pe Twitter, pe YouTube și pe alte site-uri de socializare. Facebook și Youtube au întârziat să elimine conținutul care promovează afirmații false despre tratamentul împotriva COVID-19, iar figuri proeminente precum președintele Donald Trump și Elon Musk au postat pe Tweeter informații înșelătoare cu privire la boală, susține Business Insider.