• Suedia a adoptat prima formă de lockdown de la începutul pandemiei şi până acum
  • După ora 22 este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice în baruri şi restaurante
  • Suedezii respectă distanţa şi stau la rândă să-şi cumpere băuturi pe care să le consume acasă

Suedia a renunțat la ideea de libertate prea mare pe pandemie. A impus prima formă de lockdown de până acum.

Nu de alta, dar rata de infectare a ajuns să aibă câte 6000 de cazuri de COVID pe zi. Una dintre reguli – fără băuturi în baruri după ora 22.
Acum sunt cozi la supermarket, cu suedezii însetați.

Laura Ghibu, medic stomatolog stabilit în Suedia: „Cozile sunt doar la magazinele de băuturi alcoolice. De ieri s-a instituit această măsură de a preveni răspândirea infecției prin a interzice răspândirea băuturilor alcoolice în restaurante și localuri. În plus, acestea se vor închide la ora 22:30. Înainte se închideau la ora 5 dimineața. Astfel, Guvernul a încercat să demareze un lockdown voluntar. Suedezii nu mai au voie să se ducă să se distreze și în acest fel să răspândească virusul. În aceste locuri, cu alcool, lumea stă mai aproape și răspândirea se face mai ușor. De aceea, concetățenii mei au considerat necesar să își facă provizii, iar ieri seară, în toate magazinele mari din Suedia, în fața magazinelor de alcool, au fost cozi destul de importante.”

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

„Nu este adevărat că nu am avut restricții. Am avut niște restricții foarte importante. Probabil mai importante chiar decât România în timpul verii. N-am avut voie să face nunți, botezuri, cu mai mult de 30 de persoane. Nu s-au făcut spectacole, nu se puteau ține nici un fel de adunări publice cu mai mult de 50 de persoane. Deci distanțarea socială era pe tapet. Am avut niște restricții, dar restricții voluntare. Această nouă restricție nu ne deranjează foarte mult pe majoritatea dintre noi” a adăugat medicul stomatolog.

„Este o restricție care mai mult își pune amprenta pe populația tânără, pe populația care în acest moment are cea mai mare rată a infecției. Din cauză că infectarea se produce mai ales în rândul celor tineri, cei tineri nu dezvoltă boli atât de grave, Covidul nu se manifestă atât de grav în rândul lor și de aceea nu avem această presiune pe sistemul sanitar”, a încheiat Laura Ghibu.