• Baia Mare a intrat în carantină în urmă cu 12 zile
  • Orașul a atins o rată mare a infectărilor, peste 7 la mie, care acum scade
  • Franța a avut peste 80.000 de cazuri noi, în septembrie
  • Efectele carantinei: Franța are puțin peste 17.000 de noi infectări

Dacă vorbim de efecte pozitive ale carantinei, România are puține exemple pentru că s-a trezit târziu, în comparație cu alte țări din Europa. În vară, când toată lumea era relaxată, piteștenii erau obligați să poarte mască în aer liber.

Astăzi orașul lor nu e închis, cum este, de exemplu, Baia Mare, unde carantina a fost impusă în urmă cu aproape două săptămâni. Atunci rata de infectare depășea 6 la mie. În perioada următoare numărul cazurilor a atins un vârf, de peste 7 infectări la mia de locuitori, după care a început să scadă.

Efecte mult mai vizibile sunt în Franța. „Vor fi 3 pași pentru relaxare. Un prim pas în jurul datei de 1 decembrie, apoi înainte de sărbătorile de sfârșit de an și apoi din ianuarie 2021,” a declarat Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului francez.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE
HARRY POTTER DAY

De la maximul istoric de la începutul lunii, peste 50.000 de cazuri, Franța a ajuns să numere în acest weekend puțin peste 17.000 de noi infectări. Bilanțul este din ce în ce mai mic iar numărul bolnavilor din spitale, cu SARS-CoV-2, a scăzut în cinci zile consecutive.